Kalakeitto katkaravuilla
Tämä on kevyt mutta runsasmakuinen keitto. Vaihda kala toiseen makusi mukaan. Jos haluat keitosta ruokaisamman, lisää esimerkiksi keitettyä bulguria.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Kahdelle
- 2 kalaliemikuutiota
- ¾ l vettä
- ½ pkt sahramia
- 100 g pakasteherneitä
- 2 isoa porkkanaa, kuutioituina
- 1 lehtisellerin varsi, viipaloituna
- 200 g kalafileetä
- 300 g kuorimattomia katkarapuja
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna liemikuutiot ja vesi kiehuvaksi. Lisää sahrami ja kasvikset, keitä kunnes kasvikset ovat lähes pehmenneet, 3-5 minuuttia.
2. Lisää isoiksi paloiksi leikattu kala ja keitä keittoa n. 5 minuuttia, kunnes kalapalat ovat kypsiä.
3. Kuori katkaravut, lisää ne keittoon. Kuumenna, ripottele päälle persiljaa ja tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan