Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Paistettua lohta hernepyreellä, brokkolia, porkkanaa, raparperichutney, voikuohuviinikastike ja yrttiöljy, Jan

Julkaistu 14.02.2024 15:15

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Ainekset

  • 160 g lohifileetä
  • 50 g tuoreita herneitä
  • 50 g brokkolia
  • 2 naattiporkkanaa
  • 50 g voita
  • 50 g kermaa
  • 6 cl kuohuviiniä
  • kourallinen salviaa
  • 2 timjaminoksaa

Valmistusohje

VALMISTUS: Paista lohi kuumalla pannulla aluksia oliiviöljyssä nahkapuoli pannua vasten. Mausta suolalla ja pippurilla. Käännä, kun noin 75 % kalasta on kypsä. Paista nopeasti toinen puoli. Lisää lopuksi voita, timjamia ja valkosipulia. ”Lutkuta” voilla lohi ja jätä lepäämään.

Keitä vihannekset nopeasti ja ota sivuun niin, että on vielä rapsakoita.

Hernepyreeseen keitä herneet voissa ja tilkassa vettä. Lopuksi mausta ja aja sileäksi tai raffiksi. Lisää joukkoon tuoretta minttua maun mukaan.

Kuullosta sipuli kasarissa viinin kanssa ja hauduta alkoholi pois. Lisää kerma ja voinokareet ja aja sauvasekoittimella kuohkeaksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Appelsiiniankkaa, Samun reseptiMasterChef Suomi: Kuhaa beurre monté -kastikkeella, kukkakaalipyre ja kauden kasviksia, MarkkuMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiMasterChef: Siikaa ja samppanjaa – Jennyn resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti