MasterChef Suomi: Kuhaa beurre monté -kastikkeella, kukkakaalipyre ja kauden kasviksia, Markku

markku

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Kuha

  • 1 kuhafilee
  • voita

Beurre monté -kastike

  • 200 g voita
  • 2 rkl vesi
  • sitruunaa
  • suolaa

Kukkakaalipyre

  • 500 g kukkakaalia
  • 50 g voita
  • 2 dl kerma
  • sitruunaa

Salaatti

  • 1 avomaankurkku
  • 1 tomaatti
  • 150 g herneitä
  • nippu retiisejä

Vinegretti

  • 2,5 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 sitruuna
  • rakuunaa
  • lehtipersiljaa
  • ruohosipulia
  • suolaa

Yrttiöljy

  • 2,5 dl rypsiöljy
  • yrttejä

Valmistusohje

VALMISTUS: Keitä kukkakaalia kermassa n. 15–20 minuuttia, niin että kukkakaali kypsyy. Poista kukkakaalit kermasta, mutta säästä kerma. Soseuta kukkakaalit blenderissä ja ohenna keitinkermalla. Mausta voilla, suolalla ja sitruunalla.

Sekoita vinegretin ainekset blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa ja suolaa. Pilko salaatin ainekset pieneksi ja lisää joukkoon n. 4-5 rkl vinegrettiä.

Kiehauta yrtit ja öljy. Jäähdytä. Siivilöi liinan läpi. Kiehauta vesi Bierre monté -kastiketta varten pannulla. Ota pannu liedeltä ja lisää voi koko ajan vispaten. Mausta sitruunalla ja suolalla.

Leikkaa kuha ruodottomaksi ja paista kauniin ruskeaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!