MasterChef Suomi: Kuhaa beurre monté -kastikkeella, kukkakaalipyre ja kauden kasviksia, Markku
MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.
Kuha
- 1 kuhafilee
- voita
Beurre monté -kastike
- 200 g voita
- 2 rkl vesi
- sitruunaa
- suolaa
Kukkakaalipyre
- 500 g kukkakaalia
- 50 g voita
- 2 dl kerma
- sitruunaa
Salaatti
- 1 avomaankurkku
- 1 tomaatti
- 150 g herneitä
- nippu retiisejä
Vinegretti
- 2,5 dl oliiviöljyä
- 4 rkl viinietikkaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 sitruuna
- rakuunaa
- lehtipersiljaa
- ruohosipulia
- suolaa
Yrttiöljy
- 2,5 dl rypsiöljy
- yrttejä
Valmistusohje
VALMISTUS: Keitä kukkakaalia kermassa n. 15–20 minuuttia, niin että kukkakaali kypsyy. Poista kukkakaalit kermasta, mutta säästä kerma. Soseuta kukkakaalit blenderissä ja ohenna keitinkermalla. Mausta voilla, suolalla ja sitruunalla.
Sekoita vinegretin ainekset blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa ja suolaa. Pilko salaatin ainekset pieneksi ja lisää joukkoon n. 4-5 rkl vinegrettiä.
Kiehauta yrtit ja öljy. Jäähdytä. Siivilöi liinan läpi. Kiehauta vesi Bierre monté -kastiketta varten pannulla. Ota pannu liedeltä ja lisää voi koko ajan vispaten. Mausta sitruunalla ja suolalla.
Leikkaa kuha ruodottomaksi ja paista kauniin ruskeaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa