Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kuhaa beurre monté -kastikkeella, kukkakaalipyre ja kauden kasviksia, Markku

Julkaistu 14.02.2024 14:55

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan toisen jakson resepti.

Kuha

  • 1 kuhafilee
  • voita

Beurre monté -kastike

  • 200 g voita
  • 2 rkl vesi
  • sitruunaa
  • suolaa

Kukkakaalipyre

  • 500 g kukkakaalia
  • 50 g voita
  • 2 dl kerma
  • sitruunaa

Salaatti

  • 1 avomaankurkku
  • 1 tomaatti
  • 150 g herneitä
  • nippu retiisejä

Vinegretti

  • 2,5 dl oliiviöljyä
  • 4 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 1 sitruuna
  • rakuunaa
  • lehtipersiljaa
  • ruohosipulia
  • suolaa

Yrttiöljy

  • 2,5 dl rypsiöljy
  • yrttejä

Valmistusohje

VALMISTUS: Keitä kukkakaalia kermassa n. 15–20 minuuttia, niin että kukkakaali kypsyy. Poista kukkakaalit kermasta, mutta säästä kerma. Soseuta kukkakaalit blenderissä ja ohenna keitinkermalla. Mausta voilla, suolalla ja sitruunalla.

Sekoita vinegretin ainekset blenderissä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sitruunaa ja suolaa. Pilko salaatin ainekset pieneksi ja lisää joukkoon n. 4-5 rkl vinegrettiä.

Kiehauta yrtit ja öljy. Jäähdytä. Siivilöi liinan läpi. Kiehauta vesi Bierre monté -kastiketta varten pannulla. Ota pannu liedeltä ja lisää voi koko ajan vispaten. Mausta sitruunalla ja suolalla.

Leikkaa kuha ruodottomaksi ja paista kauniin ruskeaksi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun reseptiMasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, PilviMasterChef Suomi: Kuhaa voi-valkoviinikastikkeessa, perunapyrettä ja kyssäkaalia, AnttiMasterChef Suomi: Paistettua lohta hernepyreellä, brokkolia, porkkanaa, raparperichutney, voikuohuviinikastike ja yrttiöljy, JanMasterChef Suomi: Sitruunarisottoa, paistettua kuhaa ja tillituille, PilviMasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkue
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti