Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen resepti

Julkaistu 29.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Ainekset

  • 2 siikafilettä
  • 2 fenkolia
  • 0,5 pulloa valkoviiniä
  • 0,5 rkl valkoviinietikkaa
  • siian perkeet
  • 3 dl voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 150 g sokeriherneitä
  • 2 salottisipulia
  • rapsiöljyä
  • 1 dl kasvislientä
  • 2 sormilimettiä

Valmistusohje

Trimmaa fenkoli ja leikkaa se kuuteen osaan, kypsennä oliiviöljyn ja suolan kanssa sous vide 85 asteessa kunnes sopivan kypsää.

Freesaa 1 hienonnettu salottisipuli kattilassa, lisää perkeet ja perään valkoviini. Redusoi ja mausta suolalla ja valkoviinietikalla. Sekoita sauvasekoittimella mukaan voita.

Freesaa salottisipuli ja valkosipuli voissa, lisää kasvisliemi ja kiehauta. Nosta sokeriherneet muutamaksi minuutiksi ja sen jälkeen valuta valtaosa nesteestä pois. Lisää hernemassa ja neste tehosekoittimeen ja aja hienoksi. Lisää voita saavuttaaksesi haluttu paksuus.

Tee mandoliinilla ohuita fenkoli lastuja ja laita ne jääveteen rapsakoitumaan.

Paista kala rapsiöljyssä nahkapuoli alaspäin. Lisää pannulle voita ja kuullota kalan pintapuolta. Nosta kuivumaan liinalle.

Asettele kypsät fenkolit lautaselle, niiden päälle rapeaa fenkolia sekä fenkolitilliä.

7. Tee sokeriherneestä raita lautasen reunaan, ja nosta siika nahkapuoli ylöspäin fenkolin viereen.

8. Purista sormilimettiä sokeriherneen viereen, kaada voikastike kannuihin lautasen viereen.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Silakkapihvit, perunamuusi, mäti-tillikastike ja marinoitua fenkolia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Paistettu nieriä, palsternakka-purjopyre, valkoviinikastike ja tilliöljy, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Karitsan sisäfileetä, uunijuureksia, vuohenjuustovaahtoa ja punaviini-puolukkakastiketta, Iinan reseptiMasterChef: Lähti kuin hauki rannasta – Joelin reseptiMasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen reseptiMasterChef: Siikaa ja samppanjaa – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti