Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti

KATKARAVUT

  • 12 jättikatkarapua
  • muutama levy kombua
  • ½ dl sakea
  • ½ rkl tummaa misoa

KASTIKE

  • katkarapujen kuoret ja päät
  • 2 isoa salottisipulia
  • fenkolin varret
  • ¾ dl juzumehua
  • 250 g voita
  • 1 dl sakea
  • limen mehua
  • limen kuori
  • suolaa

JÄÄVIHANNEKSET

  • fenkoli
  • 4 retiisiä
  • korianterin lehtiä

Valmistusohje

KATKARAVUT: Sekoita sake ja miso keskenään. Irrota katkaravunpyrstöt. Kuori ja poista suoli. Säästä kuoret ja päät kastiketta varten. Avaa pyrstöt leikkaamalla pituus suunnassa viilto. Varo leikkaamasta läpi. Levitä pyrstöt kombulevylle ja aseta toinen levy päälle. Anna marinoitua jääkaapissa 30 min. Grillaa kuumalla grillillä ja valele sake-miso seosta päälle.

KASTIKE: Kuullota katkarapujen päät ja kuoret. Kaada kuoret blenderiin. Deglaseeraa pannu sakella ja lisää neste blenderiin. Soseuta kuoret saken kanssa ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Kuullota pilkottu salottisipuli ja fenkolin varret öljyssä. Lisää katkarapu ja sake seos, sekä juzumehu kattilaan. Keitä kasaan, kunnes reduktiota on jäljellä noin 2/3. Lisää limenkuori ja voi ja vaahdota sauvasekoittimella. Säädä happo limenmehulla ja mausta suolalla.

JÄÄVIHANNEKSET: Tee vihanneksista mandoliinilla ohuita siivuja ja laita jääveteen noin 20 minuutiksi. Lisää jääveteen myös korianterin lehdet.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Hirven paahtofileetä, punaherukka-punaviinikastike, juuriselleri-porkkanamuhennosta, Markun reseptiMasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Amelie – Santun reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun reseptiMasterChef: Tuoretta latva-artisokkaa ja liekitettyjä merirapuja – Henrin resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti