Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_15_annos_valtteri_kuva_juuli_aschan_sveins4793
MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti

KATKARAVUT

  • 12 jättikatkarapua
  • muutama levy kombua
  • ½ dl sakea
  • ½ rkl tummaa misoa

KASTIKE

  • katkarapujen kuoret ja päät
  • 2 isoa salottisipulia
  • fenkolin varret
  • ¾ dl juzumehua
  • 250 g voita
  • 1 dl sakea
  • limen mehua
  • limen kuori
  • suolaa

JÄÄVIHANNEKSET

  • fenkoli
  • 4 retiisiä
  • korianterin lehtiä

Valmistusohje

KATKARAVUT: Sekoita sake ja miso keskenään. Irrota katkaravunpyrstöt. Kuori ja poista suoli. Säästä kuoret ja päät kastiketta varten. Avaa pyrstöt leikkaamalla pituus suunnassa viilto. Varo leikkaamasta läpi. Levitä pyrstöt kombulevylle ja aseta toinen levy päälle. Anna marinoitua jääkaapissa 30 min. Grillaa kuumalla grillillä ja valele sake-miso seosta päälle.

KASTIKE: Kuullota katkarapujen päät ja kuoret. Kaada kuoret blenderiin. Deglaseeraa pannu sakella ja lisää neste blenderiin. Soseuta kuoret saken kanssa ja lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Kuullota pilkottu salottisipuli ja fenkolin varret öljyssä. Lisää katkarapu ja sake seos, sekä juzumehu kattilaan. Keitä kasaan, kunnes reduktiota on jäljellä noin 2/3. Lisää limenkuori ja voi ja vaahdota sauvasekoittimella. Säädä happo limenmehulla ja mausta suolalla.

JÄÄVIHANNEKSET: Tee vihanneksista mandoliinilla ohuita siivuja ja laita jääveteen noin 20 minuutiksi. Lisää jääveteen myös korianterin lehdet.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit