Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Siikaa ja samppanjaa – Jennyn resepti

Julkaistu 29.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Ainekset

  • nippu tilliä
  • 1 dl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • muutama minipurjo, suolaa ja öljyä
  • pikkeliliemi (etikka, sokeri, vesi)
  • 2 retiisiä
  • 1 omena
  • pala kurkkua
  • 1 selleri
  • 2 salottisipulia
  • kalanperkeet
  • voita
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl kuohuvaa
  • nahallinen ja ruodoton siikafile
  • valkosipulia
  • herneenversoja koristeeksi

Valmistusohje

Paahda uunissa miedolla lämmöllä tilliä, murenna kuiva tilli sokerin ja suolan joukkoon ja hiero kalan päälle koko seos. Laita kala kylmään marinoitumaan.

Paahda minipurjot uunissa suolan ja öljyn kanssa.

Tee pikkelöintiliemi etikasta, sokerista ja vedestä. Vedä retiisit, kurkut ja omena mandoliinilla ohueksi ja lisää pikkeliliemeen.

Paahda sellerit, sipulit, kalanroippeet, suolaa, voita kattilassa. Lisää vettä ja tarkista suola. Käytä kalalientä pohjana kastikkeelle. Lisää kasarissa liemeen kermaa ja voita. Lisää lopuksi kuohuva ja tarkista maku.

Paloittele siikafilee pariin osaan ja paista voissa, jossa on pari valkosipulin kynttä. Paista nahka alaspäin. kullanruskeaksi ja rapeaksi.

Laita lautaselle purjot, kalan palat, ja pikkelivihannekset. Lisää päälle herneenversoja koristeeksi ja lisää tarjoiltaessa kastike.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun reseptiMasterChef: Lohta ja kasviksia – Joonaksen reseptiMasterChef: Musikkalohi – Jennyn reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiMasterChef: Kuhaa ja mansikkaa – Jennyn resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti