Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti

Gastronomisen_sinfonian_soolo-28
MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti.

KAMPASIMPUKAT

  • 10 kampasimpukkaa
  • 4 valkosipulikynttä
  • misoa
  • 2 punaista chiliä
  • Luomu voita
  • suolaa

SOKERIHERNEPYRE

  • 25 g luomu voita
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulikynttä
  • kourallinen sokeriherneitä
  • persiljaa
  • ruohosipulia
  • 1,5 dl Riesling valkoviiniä
  • 2 rkl makeaa riisiviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • ½ sitruuna
  • suolaa

SUOLAINEN TYLLI

  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 50 g kananmunaa
  • 50 g vettä
  • suolaa

Valmistusohje

KAMPASIMPUKAT: Sulata voi, sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja paista tyllejä uunissa 175 asteessa 5-6 minuuttia, uunista riippuen aika saattaa vaihdella – tarkkaile ettei pala. 

SOKERIHERNEPYRE: Sulata voi kasarissa, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita hetken, ja lisää valkoviini sekä riisiviinietikka. Anna alkoholin haihtua, mausta suolalla ja lisää lopussa sokeriherneet. Anna kiehua muutama minuutti ja siirrä kaikki blenderiin. Lisää blenderiin myös persilja ja ruohosipuli, oliiviöljy sekä sitruunan mehu. Blendaa viitisen minuuttia ja siivilöi halutessasi. Lisää suolaa tarvittaessa.

SUOLAINEN TYLLI: Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla. Sulata voi pannulla, lisää miso, kokonaiset valkosipulit, paloiteltu chili ja anna hetken kuullottua. Kun voi alkaa olla tarpeeksi kuuma, lisää pannulle kampasimpukat ja valele voilla. Paista nopeasti kauniin väriseksi molemmin puolin ja suolaa lopussa oman maun mukaan. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit