Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti

MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti.

KAMPASIMPUKAT

  • 10 kampasimpukkaa
  • 4 valkosipulikynttä
  • misoa
  • 2 punaista chiliä
  • Luomu voita
  • suolaa

SOKERIHERNEPYRE

  • 25 g luomu voita
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulikynttä
  • kourallinen sokeriherneitä
  • persiljaa
  • ruohosipulia
  • 1,5 dl Riesling valkoviiniä
  • 2 rkl makeaa riisiviinietikkaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • ½ sitruuna
  • suolaa

SUOLAINEN TYLLI

  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 50 g kananmunaa
  • 50 g vettä
  • suolaa

Valmistusohje

KAMPASIMPUKAT: Sulata voi, sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi ja paista tyllejä uunissa 175 asteessa 5-6 minuuttia, uunista riippuen aika saattaa vaihdella – tarkkaile ettei pala. 

SOKERIHERNEPYRE: Sulata voi kasarissa, lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita hetken, ja lisää valkoviini sekä riisiviinietikka. Anna alkoholin haihtua, mausta suolalla ja lisää lopussa sokeriherneet. Anna kiehua muutama minuutti ja siirrä kaikki blenderiin. Lisää blenderiin myös persilja ja ruohosipuli, oliiviöljy sekä sitruunan mehu. Blendaa viitisen minuuttia ja siivilöi halutessasi. Lisää suolaa tarvittaessa.

SUOLAINEN TYLLI: Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla. Sulata voi pannulla, lisää miso, kokonaiset valkosipulit, paloiteltu chili ja anna hetken kuullottua. Kun voi alkaa olla tarpeeksi kuuma, lisää pannulle kampasimpukat ja valele voilla. Paista nopeasti kauniin väriseksi molemmin puolin ja suolaa lopussa oman maun mukaan. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Meribassin seläke, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kimchillä maustettua possun ulkofilettä, Tajian resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti