MasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps6_annos_Pietari_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.

Ainekset

  • 400 g Jauhettu nahaton haukifilee
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 1 dl Tuoretta tilliä
  • 1 rkl Sitruunankuorta
  • Suolaa
  • Valkopippuria
  • 80 g Tuoretta vihreää papua
  • Oliiviöljyä
  • Sitruunaa
  • Suolaa
  • 1 dl Kuivaa valkoviiniä
  • 1 rkl Valkoviinietikkaa
  • 5 kpl Kourallinen kumkvatteja
  • 150 g voita
  • Suolaa
  • Valkoviinietikkaa
  • Sokeria
  • Vettä
  • 1 kpl Fenkoli
  • Kruunutilliä

Valmistusohje

Valmista 1-2-3 (1 osa etikka, 2 osaa sokeri, 3 osaa vesi) pikkeliliemi ja lisää siihen mandoliinilla leikattu fenkoli sekä kruunutilliä. Laita jääkaappiin viilenemään.

Valmista haukipihvien massa jauhamalla nahaton ja Y-ruodoton filee kahteen kertaan lihamyllyllä. Sekoita kulhossa jauhettu hauki muiden raaka-aineiden kanssa. Anna levähtää hetki jääkaapissa ja paista pannulla runsaassa voissa. Valele ruskistunutta voita paiston aikana pihvien päälle.

Leikkaa pavuista kovat päät pois ja ryöppää n. 2 min kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Ennen tarjoilua paista kuumalla pannulla n. 10-15 sekuntia jotta pavut lämpenevät. Pyörittele oliiviöljyssä sekä sitruunanmehussa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Pilko kastiketta varten 1 salottisipuli sekä kourallinen kumkvatteja. Redusoi viini ja etikka sipulin sekä kumkvattien kanssa kunnes jäljellä on enää pari ruokalusikallista. Lisää kermaa ja kiehauta nopeasti. Anna kastikkeen jäähtyä n. 40 C ja ala lisäämään voita vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen. Kunnes kaikki voi on lisätty, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai happoa sitruunasta.

Parhaat ruokaohjelmat