Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti.

HIRAMASA

  • 1 hiramasafile
  • ½ dl sakea
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

SAVUSTETTU KIRJOLOHENMÄTI

  • 100 g kirjolohenmätiä
  • suolaa
  • savustuspurua

PIKKELIKASVIKSET

  • 1 vihreä retikka
  • 2 shalottisipulia
  • 1 dl riisiviinetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

JOGURTTIKASVIKSET

  • 2 dl Bulgarian jogurttia
  • 1 limen mehu
  • 1 limen kuoriraaste
  • 1 rkl miriniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

HIRAMASA: Leikkaa file siisteiksi pieniksi suunpalankokoisiksi paloiksi. Mausta palat suolalla. Lisää päälle sakea ja riisiviinietikkaa. Anna maustua n.30 min.

SAVUSTETTU KIRJOLOHENMÄTI: Laita kirjoholenmäti kulhoon. Mausta suolalla. Laita kulhon päälle kelmu. Laita savupyssy päälle ja laita savua kulhoon. Anna maustua n.30 min ennen tarjolle panoa.

PIKKELIKASVIKSET: Kiehauta marinadin ainekset ja jäähdytä. Leikkaa shalottisipuli ohuiksi suikaleiksi ja laita marinadiin. Leikkaa vihreä retikka ohuiksi viipaleiksi ja laita marinadiin. Anna maustua vähintään 30 min ennen tarjoilua.

JOGURTTIKASVIKSET: Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

ANNOKSEN KASAUKSEEN: norilevää pilkottuna

Närpiön Vihanneksen chiliä leikattuna

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Grillattuja rapuja, chiliöljyä, rapeita paneroituja pernillan lehtiä, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Meribassi-maracujaceviche, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Porotataki, pikkelöityjä shimejisieniä, paistettuja sieniä, kaalisalaattia sekä marinoitu keltuainen, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Samulin japanilainen ateria, Samulin reseptiMasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti