Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_15_annos_markku_kuva_juuli_aschan_sveins4804
MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti.

HIRAMASA

  • 1 hiramasafile
  • ½ dl sakea
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

SAVUSTETTU KIRJOLOHENMÄTI

  • 100 g kirjolohenmätiä
  • suolaa
  • savustuspurua

PIKKELIKASVIKSET

  • 1 vihreä retikka
  • 2 shalottisipulia
  • 1 dl riisiviinetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

JOGURTTIKASVIKSET

  • 2 dl Bulgarian jogurttia
  • 1 limen mehu
  • 1 limen kuoriraaste
  • 1 rkl miriniä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

HIRAMASA: Leikkaa file siisteiksi pieniksi suunpalankokoisiksi paloiksi. Mausta palat suolalla. Lisää päälle sakea ja riisiviinietikkaa. Anna maustua n.30 min.

SAVUSTETTU KIRJOLOHENMÄTI: Laita kirjoholenmäti kulhoon. Mausta suolalla. Laita kulhon päälle kelmu. Laita savupyssy päälle ja laita savua kulhoon. Anna maustua n.30 min ennen tarjolle panoa.

PIKKELIKASVIKSET: Kiehauta marinadin ainekset ja jäähdytä. Leikkaa shalottisipuli ohuiksi suikaleiksi ja laita marinadiin. Leikkaa vihreä retikka ohuiksi viipaleiksi ja laita marinadiin. Anna maustua vähintään 30 min ennen tarjoilua.

JOGURTTIKASVIKSET: Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja tarkista maku.

ANNOKSEN KASAUKSEEN: norilevää pilkottuna

Närpiön Vihanneksen chiliä leikattuna

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit