Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti.

KUHA

  • kuhafilettä
  • öljyä ja voita paistamiseen
  • suolaa
  • mustapippuria

PERUNADONDANT

  • 4 isoa kiinteää perunaa
  • voita
  • 4 valkosipulinkynttä
  • tuoreyrttejä kuten salviaa ja timjamia
  • suolaa
  • kananlientä

KASVIKSET

  • parsaa
  • miniporkkanoita
  • voita
  • suolaa

VALKOVIINIKASTIKE

  • voita
  • kevätsipulia, valkoiset osat
  • 1 salottisipuli
  • ½ fenkoli
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1,5 dl valkoviiniä
  • 1,5 dl ruokakermaa
  • 1,5 dl kasvislientä
  • 1 tl sokeria
  • puolen sitruuna mehu
  • JÄLKIRUOKA

PERSIKKA TARTE TATIN

  • 3 dl tomusokeria
  • 150 g voita
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • 5 persikkaa
  • 1,5 dl fariinisokeria
  • 75 g voita
  • ½ sitruunan mehu

VANILJACHANTILLY

  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g Creme fraichea
  • 1tl vaniljasokeria
  • ripaus vaniljaa

Valmistusohje

KUHA: Kuumenna öljy pannulla, mausta fileet ja paista ensi nahka alaspäin, valele välillä voilla fileitä.

PERUNADONDANT: Kuori ja leikkaa perunat tasaisiksi, ota stanssilla samanlaisia paloja ja paista niitä hetken pannulla voissa, yrteissä ja valkosipulin kera. Lisää liemi, ja anna liemen haihtua, kunnes perunat ovat kypsiä.

KASVIKSET: Keitä suolatussa vedessä kasviksia viitisen minuuttia, ja ota ne heti pois kuumasta vedestä. Sivele voilla ja mausta suolalla.

VALKOVIINIKASTIKE: Sulata kattilassa voi, lisää pilkotut sipulit ja fenkoli. Kuullota kunnes sipulit ovat pehmeitä, lisää viini ja keitä hetken, että alkoholi haihtuu. Lisää loput nesteet, sokeri ja sitruunan mehu. Lisää tarvittaessa suolaa. Blendaa kastike tasaiseksi. 

JÄLKIRUOKA

PERSIKKA TARTE TATIN: Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pehmitä voi huoneenlämpöiseksi ja lisää siihen tomusokeri.  Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seokseen. Lisää loput raaka-aineet, ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita jääkaappiin lepäämään tuorekelmulla vuorattuna, kunnes saat tehtyä täytteen. Sen jälkeen kauli taikina kahden leivinpaperin väliin ja muotoile piirakkavuoan kokoiseksi. 

Pese ja leikkaa persikat lohkoiksi. Sulata pannulla voi sekä fariinisokeri, lisää persikat ja sitruunan mehu. Hauduta sen verran, että persikat pehmenevät ja sen jälkeen anna nesteen haihtua, kunnes jää sopiva määrä karamellia.Voitele vuoka, kaada persikat ja sulje piirakkataikinalla. Pistele muutama reikä taikinaan, että kosteus pääsee haihtumaan. Paista piirakkaa noin puoli tuntia. 

VANILJACHANTILLY: Vispaa kerma, lisää varovasti sekoittaen ranskankerma, vanilja sekä vaniljasokeri. 

Tarjoa vaniljachantilly tarte tatinin kanssa.

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_15_annos_darina_kuva_juuli_aschan_sveins5204

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pääruoka – Japanilainen ateria, paahdettua ankkaa, japanilainen riisi, purjo-kevätsipulisalaatti, Markun reseptiMasterChef Suomi: Paistettua kuhaa, Voi-misokastike yrttiöljyllä, mustajuurta ja fenkoliaMasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Pastaa kantarellikastikkeella, paistetuilla kantarelleilla sekä pikkelöidyillä kantarelleilla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Beet Wellington, Josen reseptiKoko Suomi leipoo: Andersin merellinen juustopiirakka
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka
MTV

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti