Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

PERUNAGNOCCHIT

  • 500 g puikulaperunaa (keitettynä ja kuorittuna)
  • 75 g perunajauhoja
  • 75 g vehnäjauhoja
  • 3 keltuaista
  • ½ tl suolaa

ROMESCO

  • 150 g punasipulia
  • 150 g paprikaa
  • 100 g tomaatteja
  • 20 g valkosipulia
  • 10 g jalopenoa
  • 40 g mantelilastuja
  • 2 rkl tomaattipyrettä

ROSMARIINIÖLJY

  • 3 dl neutraalia öljyä
  • 40 g rosmariinia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

PERUNAGNOCCHIT: Lisää aineet blenderiin. Aja 2 minuuttia ja siivilöi karitaliinan läpi.

Kokoa annos. Koristele parmesaanilla ja Järvikylän tuoreella timjamilla.

ROMESCO: Leikkaa vihannekset noin 4 osaan. Suolaa ja öljyä kauttaaltaan ja paahda kiertoilmalla 230 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat ottaneet kunnolla väriä. Laita blenderiin ja lisää tomaattipyre ja paahdetut mantelilastut. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, punaviinietikkaa tai hunajaa.

ROSMARIINIÖLJY: Lisää aineet blenderiin. Aja 2 minuuttia ja siivilöi karitaliinan läpi.

Kokoa annos. Koristele parmesaanilla ja Järvikylän tuoreella timjamilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Loaded uuniperuna, Iinan ja Taijan reseptiMasterChef Suomi: Grillattuja rapuja, chiliöljyä, rapeita paneroituja pernillan lehtiä, Taijan reseptiMasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Meribassi-maracujaceviche, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Siemennäkkäriä kurpitsapyreellä sekä raikkaalla kesäkurpitsa-appelsiinisalaatilla, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Tulista myskikurpitsakeittoa, paahdettuja kurpitsansiemeniä, chiliöljyä ja vaahdotettua smetanaa, Taijan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti