Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

masterchef_suomi_kausi_07_jakso_15_annos_samuli_kuva_juuli_aschan_sveins4788
MTV
Julkaistu 20.05.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden finaalijakson resepti.

PERUNAGNOCCHIT

  • 500 g puikulaperunaa (keitettynä ja kuorittuna)
  • 75 g perunajauhoja
  • 75 g vehnäjauhoja
  • 3 keltuaista
  • ½ tl suolaa

ROMESCO

  • 150 g punasipulia
  • 150 g paprikaa
  • 100 g tomaatteja
  • 20 g valkosipulia
  • 10 g jalopenoa
  • 40 g mantelilastuja
  • 2 rkl tomaattipyrettä

ROSMARIINIÖLJY

  • 3 dl neutraalia öljyä
  • 40 g rosmariinia
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

PERUNAGNOCCHIT: Lisää aineet blenderiin. Aja 2 minuuttia ja siivilöi karitaliinan läpi.

Kokoa annos. Koristele parmesaanilla ja Järvikylän tuoreella timjamilla.

ROMESCO: Leikkaa vihannekset noin 4 osaan. Suolaa ja öljyä kauttaaltaan ja paahda kiertoilmalla 230 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes ne ovat ottaneet kunnolla väriä. Laita blenderiin ja lisää tomaattipyre ja paahdetut mantelilastut. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, punaviinietikkaa tai hunajaa.

ROSMARIINIÖLJY: Lisää aineet blenderiin. Aja 2 minuuttia ja siivilöi karitaliinan läpi.

Kokoa annos. Koristele parmesaanilla ja Järvikylän tuoreella timjamilla.

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit