Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Appelsiiniankkaa, Samun resepti

MTV
Julkaistu 11.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden viidennen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 ankankoipea
  • 3 appelsiinia
  • 1 fenkoli
  • 2 isoa perunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl shampanjaetikkaa
  • 1 rkl creme fraichea
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Siivoa ankankoivet. Tee koipiin viillot nahan läpi, öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

Esilämmitä uuni 200 asteeseen, paista ankankoipiin pannulla hyvä pinta ja siirrä vuoassa uuniin. 

Leikkaa perunat suorakaiteenmuotoisiksi kappaleiksi. Paista ankanrasvassa perunaconfit.

Raasta kattilaan yhden appelsiinin kuori ja purista kaikista appelsiineista mehut. Kiehauta appelsiinimehu ja mausta etikalla, suolalla ja pippurilla, anna makujen tekeytyä 10 min.

Pilko fenkoli, laita ne sekä kokonaiset viinirypäleet kiehuvan veden päälle siivilässä. Höyrytä fenkoli napakaksi ja poista höyrystä.

Siivilöi kastike, lisää ranskankerma ja mausta lisää, jos tarvitsee.

Kun peruna on kypsää, mausta suolalla ja pippurilla.  Kun ankkaan uppoaa varrastikku tms. vaivattomasti, on se kypsää. Tarkista ankan nahka, rapeuta toholla jos tarvitsee.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Silakkapihvit, perunamuusi, mäti-tillikastike ja marinoitua fenkolia, Markun reseptiMasterChef Suomi: Latva-artisokkaa juutalaiseen tapaan ja antipasti, Samun reseptiMasterChef Suomi: Paistettua lohta hernepyreellä, brokkolia, porkkanaa, raparperichutney, voikuohuviinikastike ja yrttiöljy, JanMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen reseptiMasterChef: Sardelli-sipulirisotto – Teemu I:n reseptiMasterChef: Kultaotsa-ahven e linguini marinara – Satun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti