Fileoi kalasta kaksi filettä irti, mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan. Pilko maa-artisokat puoliksi. Lisää kulhoon puolet pilkotuista artisokista ja jätä loput myöhemmäksi. Lisää kulhoon myös porkkanat sekä lehtikaali. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Paahda uunissa 200 asteessa n. 40min. Ota lehtikaali ulos kun väri on kauniin ruskea ja pinnalta rapea.
Valmista 1-2-3 liemi. Laita sokeri, valkoviinietikka sekä vesi kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä. Kaada kulhoon sienten päälle. Anna maustua n. 1 tunti. Laita kalan ranka kattilaan, kaada 0,5 l vettä päälle ja keitä n. 15min kunnes veteen on irronnut kalan maku. Siivilöi liemi. Keitä lientä kasaan, että alkuperäistä nestettä on n. 20 % jäljellä. Tämän jälkeen lisää joukkoon kerma ja redusoi niin että jäljellä on n. 50 %. Laita joukkoon voita kuutioina ja sekoita sauvasekoittimella kunnes kastike ja voi ovat sekoittuneet kasaan ja maku on hyvä. Mausta vielä suolalla, pippurilla ja valkoviinietikalla.
