Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin resepti

Julkaistu 16.04.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 11. jaksossa kokattiin raaka-aineista läheltä ja kaukaa.

Ainekset

  • 1 kpl kokonainen ahven
  • 20 kpl maa-artisokkaa
  • 7 kpl varhaisporkkanoita
  • 9 kpl sieniä
  • 3 kpl lehtikaalia
  • 500 g voita
  • 0,5l täysmaitoa
  • 0,3 dl kuohukermaa
  • Oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 8 dl vettä
  • 1 puntti kirveliä
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria
  • Erilaisia syötäviä kukkia

Valmistusohje

Fileoi kalasta kaksi filettä irti, mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin odottamaan. Pilko maa-artisokat puoliksi. Lisää kulhoon puolet pilkotuista artisokista ja jätä loput myöhemmäksi. Lisää kulhoon myös porkkanat sekä lehtikaali. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Paahda uunissa 200 asteessa n. 40min. Ota lehtikaali ulos kun väri on kauniin ruskea ja pinnalta rapea.

Valmista 1-2-3 liemi. Laita sokeri, valkoviinietikka sekä vesi kattilaan ja kiehauta. Ota pois liedeltä. Kaada kulhoon sienten päälle. Anna maustua n. 1 tunti. Laita kalan ranka kattilaan, kaada 0,5 l vettä päälle ja keitä n. 15min kunnes veteen on irronnut kalan maku. Siivilöi liemi. Keitä lientä kasaan, että alkuperäistä nestettä on n. 20 % jäljellä. Tämän jälkeen lisää joukkoon kerma ja redusoi niin että jäljellä on n. 50 %. Laita joukkoon voita kuutioina ja sekoita sauvasekoittimella kunnes kastike ja voi ovat sekoittuneet kasaan ja maku on hyvä. Mausta vielä suolalla, pippurilla ja valkoviinietikalla.

Kypsennä ahven. Valmista ruskistettu voi laittamalla n. 300 grammaa voita pannulle, paahda niin, että väri on ruskea ja tuoksu pähkinäinen. Laita kala kypsymään voihin ja valuta lusikalla voita kalan päälle, niin että kalan pinta kypsyy. Ota liedeltä pois ja jätä kala kypsymään.

Lisää kattilaan maito sekä puolitetut maa-artisokat. Keitä niin, että artisokat ovat kypsiä. Siirrä blenderiin ja aja hienoksi. Lisää varovasti keitettyä maitoa joukkoon, kunnes pyre on muodostunut. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi siivilän läpi pyre blenderistä kulhoon. Tarkista maku.

Kasaa annos niin, että laita rapea lehtikaali lautaselle, jonka päälle kala. Laita porkkanat, paahdetut maa-artisokat ja pikkelisienet annoksen sivuun. Koristele annos pikkelöidyillä sienillä, kirvelillä ja syötävillä kukilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Rakuuna kanaa, Antin ja Maritan reseptiMasterChef Suomi: Fish and muusi go to school, Antin reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Siikaa en papillote – Santun resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti