Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin resepti

MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Ainekset

  • 1 kuha
  • pieni kyssäkaali
  • 2 pientä tai 1 iso hapan omena
  • 1 iso salottisipuli
  • kourallinen kanttarelleja
  • 300 g kylmää suolatonta voita
  • 2 tl hunajaa
  • Oliiviöljyä
  • 1 sitruuna
  • muutama oksa salviaa
  • 1,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 15 valkopippuria
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Suomusta ja fileoi kuha. Laita jääkaappiin odottamaan nahkapuoli ylöspäin.

Hienonna salottisipuli ja kuullota matalassa lämmössä läpikuultavaksi pienessä määrässä voita. Lisää kuullotuksen aikana murskatut valkopippurit. Kun sipulit ovat kauttaaltaan läpikuultavia, lisää valkoviini ja valkoviinietikka. Keitä hiljalleen kasaan, kunnes nestettä on jäljellä vajaa puoli desiä. Siivilöi reduktio ja laita takaisin puhtaaseen kattilaan. Lisää muutama pieni voinokare ja vatkaa koko ajan. Kun ensimmäiset voinokareet ovat sekoittuneet, jatka voin lisäämistä nokare kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes kastike suurustuu. Kun kastike on valmis, se peittää lusikan ja siihen voi piirtää sormella puhtaan viivan. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Paista kanttarellit kuivalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele voilla ja salvialla.

Sekoita vinegretteä varten puolen sitruunan mehu, 2 tl hunajaa, suolaa ja pippuria maun mukaan sekä extra neitsyt oliiviöljyä noin 2 kertaa sitruunamehun määrä.

Kuori kyssäkaali ja omena. Leikkaa kummastakin julienne. Lisää viiden salvian lehden chiffonade ja sekoita vinegrette joukkoon.

Paista muutama salvian lehti kuumassa öljyssä rapeaksi koristeeksi. Aseta sivuun odottamaan.

Kuumenna pannussa oliiviöljyä. Aseta kuha kuumalle pannulle nahkapuoli alaspäin. Kun kalan nahka on rapea ja kala on lähes kypsä, lisää pannulle nokare voita ja muutama salvian oksa ja lusikoi kuumaa voita kalan päälle, jotta kala kypsyy loppuun.

Aseta lautaselle sienet, joiden päälle kala nahkapuoli ylöspäin ja koristele rapealla salvialla. Tarjoa salaatin ja kastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Portobelloa, paahdettuja perunoita ja kaali-raparperislaw, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Peuran ulkofileetä, hasselbackan perunaa ja aurajuustokastiketta, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Kana salviavoilla ja sahramirisotto, Nean reseptiMasterChef: Ankanrintaa, bataattia ja tyrniä – Oonan reseptiMasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti