Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin resepti

MTV
Julkaistu 18.02.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden toisen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kpl lohifilettä annospalana
  • 10 kpl salvian lehtiä
  • 50 g voita
  • puolikas sitruuna
  • Tilliä koristeluun
  • 1 kpl bataatti
  • 1 kpl palsternakkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 kpl shalottisipulia
  • 3 rkl vettä
  • Suolaa ja mustapippuria
  • sitruunamehua
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 20 cm pätkä purjoa

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Pilko sipulit pieniksi

Ota kattila ja laita se kuumenemaan. Lisää pilkotut sipulit sekaan.

Ota toinen kattila ja tee sinne 1, 2, 2 pikkeliliemi eli 1 dl valkoviinietikkaa, 2 dl sokeria ja 2 dl vettä. 

Leikkaa purjosta ohuita kiekkoja ja laita ne kuumaan pikkeliliemeen. 

Ota kattila pois liedeltä.

Pilko palsternakka ja bataatti pieniksi, levitä ne uunipellille ja ripottele öljyä päälle.

Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoita ja laita uuniin noin puoleksi tunniksi.

Ota lohesta ruodot pois ja ripottele suolaa lihapuolelle.

Ota paistinpannu ja laita reilusti voita pannulle.

Lisää pannulle myös salvian lehdet ja kun voi lakkaa kiehumasta niin laita lohipalat pannulle nahkapuoli alaspäin.

Paista niin kauan, kunnes nahka saa hyvän paistopinnan (n. 3–4 minuuttia) ja käännä lohifile pannulla.

Paista n. 30 sekuntia, Mausta mustapippurilla ja nosta pannulta pois lepäämään.

Ota pehmeäksi paahtuneet juurekset pois uunista ja nosta ne kapeaan astiaan.

Lisää kuohukermaa ja soseuta ne sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi.

Tarkista maku lisää mausteita jos tarvitsee.

Ota kattila jossa sipulit hautuvat, pois liedeltä ja siivilöi sipulit pois.

Kaada loput liemestä (n. 2-3 rkl) takaisin kattilaan ja pilko pöydälle 150 g jääkaappikylmää voita.

Laita liemen sekaan voita aina yksi kappale kerrallaan ja sekoita samaan aikaan kunnolla.

Kun kaikki voi on sulanut, ota sauvasekoitin ja poraa kastikkeeseen sopiva paksuus.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lopuksi kokoa annos lautaselle ja lisää vähän tilliä päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Lihapata taikinakuoressa, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Taikinoitua kuhaa, Antin reseptiMasterChef Suomi: Fish and muusi go to school, Antin reseptiKalagratiini tomaatin ja duchesseperunoiden kera
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti