Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Siikaa en papillote – Santun resepti

Julkaistu 29.03.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Ainekset

  • siikafile
  • nippu tilliä
  • nippu timjamia
  • 2 shalottisipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • kourallinen sokeriherneitä
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuivaa vermuttia
  • 1 porkkana
  • tilkka valkoviinietikkaa
  • 1 peruna
  • 1 purjo
  • 1 dl kermaa
  • suolaa, pippuria, vettä, voita, öljyä

Valmistusohje

Fileoi siika, poista ruodot ja nahka.

Valmista kalaliemi: laita kattilaan öljyä ja voita. Pilko sekaan 2 shalottisipulia ja kaksi valkosipulin kynttä ja kuullota. Mausta suolalla. Murskaa kokonaisia mustapippureita ja lisää. Pilko pesty purjo sekä porkkana ja lisää. Laita sekaan myös muutama oksa timjamia ja tilliä. Lisää ruokalusikallinen valkoviinietikkaa ja anna keittyä hetki. Lisää 1,5l vettä ja anna keittyä 25 minuuttia. Siivilöi carita-liinan läpi toiseen astiaan ja varmista, että kalanruodosta ja kasviksistakin tulevat kaikki mehut talteen.

Tee kasvispeti: pilko kevätsipulit ja laita ne sokeriherneiden ja kahden kevyesti murskatun valkosipulin kynnen kanssa leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.

Suolaa siikafile ja mausta pippurilla. Laita fileen päälle timjamia ja tilliä ja rullaa se suht tiukasti. Nosta rulla kasvispedille ja mausta suolalla myös päältä.

Laita kasvisten ja kalan päälle toinen leivinpaperi ja taittele ne tiiviisti kulma kerrallaan niin, että taitosten sisältä ei pääse tulemaan ilmaa. Kun viimeinen kohta on taittelematta, kaada leivinpaperien välistä kasvisten alle valkoviini. Sen jälkeen sulje myös viimeinen reuna tiiviisti. Kypsennä 190-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Nosta pöydälle ja anna vetäytyä vähintään 5 minuuttia. Leikkaa saksilla reikä päällimmäiseen leivinpaperiin jotta höyryt pääsevät pois.

KASTIKE: kuullota hienonnettu shalottisipuli ja valkosipulin kynsi voi-öljy-seoksessa. Lisää timjamia, suolaa ja pippuria. Kun sipulit ovat läpikuultavia, lisää vermutti, ja keitä isolla teholla, kunnes neste on siirappimaisen paksuista. Lisää valmistamaasi kalalientä vähän kerrallaan ja kiehuta, kunnes noin puolet alkuperäisestä määrästä on jäljellä. Tarkista maku. Lisää kerma ja kiehauta. Siivilöi carita-liinan läpi. Tekstuurin tulisi olla hieman kuohukermaa ohuempaa.

Frittaa perunasipsit.

Asettele lautaselle ensin kasvikset, niiden päälle ja reunoille sipsit. Kaada kastiketta tarjoillessa runsaasti.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Lihapata taikinakuoressa, Pilvin reseptiMasterChef: Merianturaa beurre blanc – Santun resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti