Fileoi siika, poista ruodot ja nahka.
Valmista kalaliemi: laita kattilaan öljyä ja voita. Pilko sekaan 2 shalottisipulia ja kaksi valkosipulin kynttä ja kuullota. Mausta suolalla. Murskaa kokonaisia mustapippureita ja lisää. Pilko pesty purjo sekä porkkana ja lisää. Laita sekaan myös muutama oksa timjamia ja tilliä. Lisää ruokalusikallinen valkoviinietikkaa ja anna keittyä hetki. Lisää 1,5l vettä ja anna keittyä 25 minuuttia. Siivilöi carita-liinan läpi toiseen astiaan ja varmista, että kalanruodosta ja kasviksistakin tulevat kaikki mehut talteen.
Tee kasvispeti: pilko kevätsipulit ja laita ne sokeriherneiden ja kahden kevyesti murskatun valkosipulin kynnen kanssa leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja pippurilla.
