Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Fish and muusi go to school, Antin resepti

Julkaistu 05.03.2024 20:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan viidennessä jaksossa kilpailijoiden tulee valmistaa suosikkikouluruoka.

Ainekset

  • 1 turska
  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 tlk IPA olutta
  • 1 rkl muikunmätiä
  • 1 kpl avomaankurkku
  • 1 kpl retiisi
  • 1 dl shampanjaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 4 dl vettä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 kpl tilliä
  • 1 kpl ruohosipulia
  • 6 kpl isoa perunaa
  • 100 g ruskistettua Valio voita (ohje alla)
  • 50 g voita
  • 8 kpl kanttarellia
  • Hienoa merisuolaa
  • Mustapippuria
  • 1 sitruunan mehu

Valmistusohje

Aloita keittämällä 2 litraa vettä kattilassa, lisää suola. Sillä aikaa kun vesi kiehuu, kuori perunat ja pilko pieniksi paloiksi. Kun vesi kiehuu niin lisää perunat veteen. Keitä n. 20 min kunnes perunat ovat kypsiä. Valmista yrttiöljy. Lisää tehosekoittimeen tilli, ruohosipuli, vesi sekä öljyä. Aja n. 5 min tasaiseksi. Maista ja mausta tarvittaessa. 

Poista turskasta nahka ja tarkista ettei ole ruotoja. Mausta kala suolalla ja mustapippurilla ja laita jääkaappiin maustumaan. Valmista 1-2-3 liemi. 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 vettä. Kun liemi on kiehunut, nosta hellalta pois. Leikkaa vihannekset mandoliinilla ohuiksi siivuiksi ja lisää liemeen maustumaan.  

Valmista ruskistettu voi. Ota pannu ja lisää voi, sulata voita kunnes väri muuttuu ruskehtavaksi ja tuoksu pähkinäinen. Ota lämpö pois ja siivilöi astiaan. Pilko kanttarellit ja lisää samalle pannulle missä ruskitettu voi on valmistettu. Mausta hyvin sekä paista kunnes kanttarellit ovat kypsiä. Siirrä kulhoon sivuun. 

Laita rasvakeitin päälle 170 asteeseen. Valmista oluesta sekä vehnäjauhoista juokseva seos. Upota kala seokseen ja nosta pois. Laita rasvakeittimeen paistumaan n. 5 minuutiksi tai kunnes väri on kauniin ruskea.  Kasaa annos. Laita lautaselle muusi sekä sienet, lisää pikkelivihannekset sekä yrttiöljy. Koristele muikunmädillä. Nosta kala rasvakeittimestä lautaselle, koristele annos tillillä sekä pirskottele sitruunan mehua kalan päälle.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Hirven ulkofile, parmesanperunat & vihreät pavut, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Rakuuna kanaa, Antin ja Maritan reseptiMasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin reseptiMasterChef Suomi: Kupukalaa, Iinan resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti