MasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps1_annos_EEVA_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Ainekset

  • 400 g rosamunda perunoita
  • 1 kpl kananmuna
  • 50 g suolaa
  • 50 g 00-jauhoja
  • 5 dl sienilientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 200 g voita
  • 100 g fenkolia
  • 100 g herkkusieniä
  • 12 kpl broccolinia
  • 1 kpl omena
  • 6 kpl ruusukaalia
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 kpl kuhafilee
  • Rypsiöljy
  • Puolikas puntti rakuuna
  • Vesikrassi
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 215 asteeseen kiertoilmalle. Pistele perunoita veitsellä ja laita kypsymään uuniin. Kypsennä n. 40 minuuttia kunnes täysin ovat kypsiä. Kuori perunat ja myllytä perunamyllyn läpi. Lisää 1 kpl keltuainen ja 50 g 00-jauhoja, mausta suolalla. Pyöritä massasta tanko ja leikkaa tasakokoisia palloja. Keitä runsaassa suolavedessä kunnes nousevat pintaan (n. 1,5 min). Jäähdytä jäävedessä ja paista runsaassa voissa kunnes kauniin kullanruskeita.

Laita valkoviini ja valkoviinietikka kattilaan fenkolin kanssa, redusoi kunnes 1/3 jäljellä. Laita toiseen kattilaan sieniliemi ja herkkusienet. Redusoi kunnes 1/3 jäljellä. Siivilöi liemet, yhdistä ja jatka redusointia kunnes noin puolet on jäljellä. Lisää kermaa ja maitoa yhteensä 3 dl, mausta suolalla ja anna keittyä kunnes rakenne on hyvä. Poraa lopuksi 100 g voita sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa sitruunalla.

Fileoi kuha, leikkaa ruodot pois ja poista nahka. Paista vaahtoavassa voissa n. minuutin ajan per puoli, valele ruskistuneella voilla ja mausta suolalla.

Renssaa broccolinit, ryöppää suolavedessä n. 1 minuutti ja jäähdytä jäävedessä. Paista ensin öljyssä, lisää voita ja mausta suolalla. Mausta lopuksi vinaegrettella.

Kiehauta 1 dl valkoviinietikkaa, 50 g sokeria ja 5 g suolaa. Sekoita 4 dl öljyn kanssa, pullota muovipulloon.

Renssaa ruusukaaleista vain lehdet, käytä lehdet nopeasti kiehuvassa suolavedessä ja jäähdytä jäävedessä. Leikkaa omenasta ohutta suikaletta. Sekoita omenat sekä ruusukaalinlehdet ja mausta suolalla sekä vinaegrettella.

Parhaat ruokaohjelmat