Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan resepti

Julkaistu 07.09.2023 21:14

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Ainekset

  • 400 g rosamunda perunoita
  • 1 kpl kananmuna
  • 50 g suolaa
  • 50 g 00-jauhoja
  • 5 dl sienilientä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 200 g voita
  • 100 g fenkolia
  • 100 g herkkusieniä
  • 12 kpl broccolinia
  • 1 kpl omena
  • 6 kpl ruusukaalia
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 kpl kuhafilee
  • Rypsiöljy
  • Puolikas puntti rakuuna
  • Vesikrassi
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa

Valmistusohje

Laita uuni kuumenemaan 215 asteeseen kiertoilmalle. Pistele perunoita veitsellä ja laita kypsymään uuniin. Kypsennä n. 40 minuuttia kunnes täysin ovat kypsiä. Kuori perunat ja myllytä perunamyllyn läpi. Lisää 1 kpl keltuainen ja 50 g 00-jauhoja, mausta suolalla. Pyöritä massasta tanko ja leikkaa tasakokoisia palloja. Keitä runsaassa suolavedessä kunnes nousevat pintaan (n. 1,5 min). Jäähdytä jäävedessä ja paista runsaassa voissa kunnes kauniin kullanruskeita.

Laita valkoviini ja valkoviinietikka kattilaan fenkolin kanssa, redusoi kunnes 1/3 jäljellä. Laita toiseen kattilaan sieniliemi ja herkkusienet. Redusoi kunnes 1/3 jäljellä. Siivilöi liemet, yhdistä ja jatka redusointia kunnes noin puolet on jäljellä. Lisää kermaa ja maitoa yhteensä 3 dl, mausta suolalla ja anna keittyä kunnes rakenne on hyvä. Poraa lopuksi 100 g voita sauvasekoittimella. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa sitruunalla.

Fileoi kuha, leikkaa ruodot pois ja poista nahka. Paista vaahtoavassa voissa n. minuutin ajan per puoli, valele ruskistuneella voilla ja mausta suolalla.

Renssaa broccolinit, ryöppää suolavedessä n. 1 minuutti ja jäähdytä jäävedessä. Paista ensin öljyssä, lisää voita ja mausta suolalla. Mausta lopuksi vinaegrettella.

Kiehauta 1 dl valkoviinietikkaa, 50 g sokeria ja 5 g suolaa. Sekoita 4 dl öljyn kanssa, pullota muovipulloon.

Renssaa ruusukaaleista vain lehdet, käytä lehdet nopeasti kiehuvassa suolavedessä ja jäähdytä jäävedessä. Leikkaa omenasta ohutta suikaletta. Sekoita omenat sekä ruusukaalinlehdet ja mausta suolalla sekä vinaegrettella.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Omenaista röstiperunaa, riekon rintaa ja omenaista kaalisalaattia, Iinan reseptiMasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan reseptiMasterChef: Kukkii se perunakin kukkaniityllä – Eevan reseptiMasterChef: Kerrostettu kuhaceviche – Joelin reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti