Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Rakuuna kanaa, Antin ja Maritan resepti

Julkaistu 07.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa kokataan paikasta finaalissa.

Ainekset

  • 1 kpl kokonainen kevät kananpoika
  • 2 kpl varhaisporkkanaa
  • 1 kpl selleriä
  • 1 kpl sitruuna
  • 1 kpl banaanisalottisipulia
  • 5 dl oliiviöljyä
  • 4 kpl valkosipulia
  • 2 kpl helmisipulia
  • 0,5 dl kasvislientä
  • 300 g Valio voita
  • 1 puntti ranskalaista rakuunaa
  • 1 puntti Timjamia
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 2 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • Merisuolaa
  • Mustapippuria

Valmistusohje

Aloita paloittelemalla kokonainen kana. Leikkaa niin, että otat reisipalat, siipipalat sekä rintalastan irti. Pilko yksi salottisipuli sekä valkosipuli. Laita kattilaan öljyyn kanssa ja ota kanan paloihin väriä. Kaada kasvislientä perään niin, että kanan siipipalat peittyvät. Laita rakuunaa ja timjamia joukkoon. Keitä kasaan. Siivilöi ja kaada eri kattilaan. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla, pippurilla sekä sitruunan mehulla.

Tee 1-2-3 liemi. Kaada kattilaan 1 dl etikkaa, 2 dl sokeri ja 3 dl vesi. Kiehauta ja ota levyltä pois. Pilko kannat helmisipulista pois. Laita sipulit kulhoon liemen kanssa. Mausta suolalla ja lisää joukkoon timjamia. Anna jäähtyä ja maustua n. 40min.

Pilko selleristä siivuja ja stanssaa ympyrän muotoisia paloja. Laita pannulle voita ja ota ympyrän muotoisiin sellereihin väriä pintaan. Kaada joukkoon kasvislientä niin että sellerit melkein peittyvät. Lisää pannun päälle pannun muotoinen leivinpaperi. Anna kiehua täydellä teholla, kunnes sellerit ovat hieman pehmentyneet. Laita lämpöä alas ja kiehauta neste pois. Lisää joukkoon timjamia sekä mausta suolalla ja pippurilla.

Mausta kanan koppa suolalla ja pippurilla. Paista pannulla nahkapinta alaspäin kaunis väri voissa, valkosipulissa ja timjamissa. Valele paistovoilla koppaa. Laita lämpömittarin kanssa uuniin ja kypsennä niin että sisälämpö on 50 astetta. Ota uunista pois ja anna levätä n. 10 min.

Kiehauta kasvislientä ja lisää porkkanat joukkoon. Kypsennä niin että veitsen kärki menee juuri ja juuri porkkanasta läpi.

Leikkaa kanasta rinnat irti. Asettele kana nahka ylöspäin lautaselle, porkkanan, sellerin ja helmisipulin kanssa. Lisää kastike kastikepannuun. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Salviavoissa paistettu lohifilee, beurre blanc kastike ja bataatti-palsternakkapyree, Jounin reseptiMasterChef Suomi: Kevätkananpoikaa, sienipyrettä ja kasviksia, Maritan reseptiMasterChef Suomi: Ahventa, sieniä ja paahdettuja kasviksia, Antin reseptiMasterChef Suomi: Kupukalaa, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Fish and muusi go to school, Antin reseptiMasterChef: Lampaan viulu, paahdetut uunijuurekset, paistettua lehtikaalia, perunapyrettä, sipulipiirakka, pannacotta ja aprikoosihillo
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti