Aloita paloittelemalla kokonainen kana. Leikkaa niin, että otat reisipalat, siipipalat sekä rintalastan irti. Pilko yksi salottisipuli sekä valkosipuli. Laita kattilaan öljyyn kanssa ja ota kanan paloihin väriä. Kaada kasvislientä perään niin, että kanan siipipalat peittyvät. Laita rakuunaa ja timjamia joukkoon. Keitä kasaan. Siivilöi ja kaada eri kattilaan. Lisää joukkoon kerma ja mausta suolalla, pippurilla sekä sitruunan mehulla.
Tee 1-2-3 liemi. Kaada kattilaan 1 dl etikkaa, 2 dl sokeri ja 3 dl vesi. Kiehauta ja ota levyltä pois. Pilko kannat helmisipulista pois. Laita sipulit kulhoon liemen kanssa. Mausta suolalla ja lisää joukkoon timjamia. Anna jäähtyä ja maustua n. 40min.
