MasterChef: Ruijanpallasta ja pinaattia – Ollin resepti
MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.
Miso Marinadi
- 3 rkl misoa
- 3 rkl tummaa ruokosokeria
- 2 rkl suolaa
Soija mirin pinaatti
- 25 g voita
- 2 l pinaattia
- 2 rkl soijaa
- 2 rkl mirinia
Miso Beurre Blanc
- 60 ml valkoviiniä
- 60 ml valkoviinietikka
- 1 rkl misoa
- 1 salottisipuli
- 180 g voita
- suolaa maun mukaan
Friteerattu salottisipuli
- 1 kpl salottisipuli
Valmistusohje
Valmista misomarinadi tahna. Pyörittele kala marinadissa ja laita vakuumin. Kypsennä 20min 56c vedessä.
Laita voita pannulle ja lisää pinaatti. Mausta mirinillä ja soijalla.
Valmista beurre blanc lisäämällä kaikki muu paitsi voi kattilaan ja kiehauta. Siivilöi sipulit pois ja lisää voi pieninä paloina koko ajan sekoittaen.
Friteeraa sipulit tummiksi.
Annostele lautaselle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan