MasterChef: Ruijanpallasta ja pinaattia – Ollin resepti

mc_eps9_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat pääsevät näyttämään kalankäsittelytaitonsa.

Miso Marinadi

  • 3 rkl misoa
  • 3 rkl tummaa ruokosokeria
  • 2 rkl suolaa

Soija mirin pinaatti

  • 25 g voita
  • 2 l pinaattia
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl mirinia

Miso Beurre Blanc

  • 60 ml valkoviiniä
  • 60 ml valkoviinietikka
  • 1 rkl misoa
  • 1 salottisipuli
  • 180 g voita
  • suolaa maun mukaan

Friteerattu salottisipuli

  • 1 kpl salottisipuli

Valmistusohje

Valmista misomarinadi tahna. Pyörittele kala marinadissa ja laita vakuumin. Kypsennä 20min 56c vedessä.

Laita voita pannulle ja lisää pinaatti. Mausta mirinillä ja soijalla.

Valmista beurre blanc lisäämällä kaikki muu paitsi voi kattilaan ja kiehauta. Siivilöi sipulit pois ja lisää voi pieninä paloina koko ajan sekoittaen.

Friteeraa sipulit tummiksi.

Annostele lautaselle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!