MasterChef: Siikaa, Broccolinia ja Beurre blanc – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.
Ainekset
- 1 kpl Siika
- 6 kpl Broccolinia
- 2 kpl Sitruuna
- 2 Siivua serranon kinkkua
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Mustapippuria
- 250 g Voita
- 0,5 dl Shamppanjaetikka
- 3 dl Shamppanjaa
- 1 pnt Basilikaa
- 2 dl Rypsiöljy
Valmistusohje
Lisää kattilaan pieneksi pilkottu salottisipuli kattilaan shamppanjan sekä etikan kanssa ja anna redusoitua noin neljäsosaan. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää voi kastikkeeseen pienissä osissa kokoajan vispaten.
Kypsennä nahattomat siikafileet n. 70c ruskistetussa voissa confit menetelmällä, kunnes siian sisälämpö on 47c. Ota fileet pois ja tohota kaunis pinta.
Grillaa broccolinit hiiligrillissä. Pyörittele oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja mausta suolalla, pippurilla sekä rapeaksi paistetulla serrano-kinkulla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa