Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Siikaa, Broccolinia ja Beurre blanc – Pietarin resepti

Julkaistu 09.05.2023 21:38

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.

Ainekset

  • 1 kpl Siika
  • 6 kpl Broccolinia
  • 2 kpl Sitruuna
  • 2 Siivua serranon kinkkua
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 250 g Voita
  • 0,5 dl Shamppanjaetikka
  • 3 dl Shamppanjaa
  • 1 pnt Basilikaa
  • 2 dl Rypsiöljy

Valmistusohje

Lisää kattilaan pieneksi pilkottu salottisipuli kattilaan shamppanjan sekä etikan kanssa ja anna redusoitua noin neljäsosaan. Ota pois liedeltä ja anna jäähtyä. Lisää voi kastikkeeseen pienissä osissa kokoajan vispaten. 

Kypsennä nahattomat siikafileet n. 70c ruskistetussa voissa confit menetelmällä, kunnes siian sisälämpö on 47c. Ota fileet pois ja tohota kaunis pinta.

Grillaa broccolinit hiiligrillissä. Pyörittele oliiviöljyssä, sitruunamehussa ja mausta suolalla, pippurilla sekä rapeaksi paistetulla serrano-kinkulla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan reseptiMasterChef: Sitruunarisotto – Matiaksen reseptiMasterChef: Rapu-Ravioli ja valkoviinikastike – Matiaksen reseptiMasterChef: Ruijanpallasta ja pinaattia – Ollin reseptiMasterChef: Zuccini alla parmigiana – Marinan reseptiMasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti