MasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti

mc_eps1_annos_petra_s_kuvaaja_juuli_aschan_1

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 3 uutta perunaa
  • 6 kampasimpukkaa
  • 2 dl maitoa
  • 25 g voita
  • Pari vartta rakuunaa
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl sokeria
  • 50 g manteleita
  • ½ punttia tilliä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl kirjolohen mätiä
  • 1 rkl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Laita perunat kiehumaan suolattuun veteen.

Valmista pikkeliliemi etikasta, sokerista ja vedestä punasipuleja varten ja laita punasipulit pikkelöitymään

Laita mantelit paahtumaan uuniin 180 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Valmista tilliöljy silppuamalla tilli hienoksi ja laita oliiviöljyn joukkoon

Laita maito, voi ja rakuuna kattilaan ja kiehauta.

Kuivaa talouspaperilla kampasimpukat kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kampasimpukat kuumalla pannulla rypsiöljyssä pari minuuttia per puoli.

Kokoa annos ja viimeistele tilliöljyllä ja kirjolohen mädillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.