MasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti
MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.
Ainekset
- 3 uutta perunaa
- 6 kampasimpukkaa
- 2 dl maitoa
- 25 g voita
- Pari vartta rakuunaa
- ½ punasipuli
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 4 rkl sokeria
- 50 g manteleita
- ½ punttia tilliä
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl kirjolohen mätiä
- 1 rkl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
Valmistusohje
Laita perunat kiehumaan suolattuun veteen.
Valmista pikkeliliemi etikasta, sokerista ja vedestä punasipuleja varten ja laita punasipulit pikkelöitymään
Laita mantelit paahtumaan uuniin 180 asteeseen noin 15 minuutiksi.
Valmista tilliöljy silppuamalla tilli hienoksi ja laita oliiviöljyn joukkoon
Laita maito, voi ja rakuuna kattilaan ja kiehauta.
Kuivaa talouspaperilla kampasimpukat kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paista kampasimpukat kuumalla pannulla rypsiöljyssä pari minuuttia per puoli.
Kokoa annos ja viimeistele tilliöljyllä ja kirjolohen mädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti