Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Maitoperunat – Petran S:n resepti

Julkaistu 15.02.2022 20:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan ensimmäisessä jaksossa tuli valmistaa oman keittokirjan kansiannos.

Ainekset

  • 3 uutta perunaa
  • 6 kampasimpukkaa
  • 2 dl maitoa
  • 25 g voita
  • Pari vartta rakuunaa
  • ½ punasipuli
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl sokeria
  • 50 g manteleita
  • ½ punttia tilliä
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl kirjolohen mätiä
  • 1 rkl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria

Valmistusohje

Laita perunat kiehumaan suolattuun veteen.

Valmista pikkeliliemi etikasta, sokerista ja vedestä punasipuleja varten ja laita punasipulit pikkelöitymään

Laita mantelit paahtumaan uuniin 180 asteeseen noin 15 minuutiksi.

Valmista tilliöljy silppuamalla tilli hienoksi ja laita oliiviöljyn joukkoon

Laita maito, voi ja rakuuna kattilaan ja kiehauta.

Kuivaa talouspaperilla kampasimpukat kuiviksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

Paista kampasimpukat kuumalla pannulla rypsiöljyssä pari minuuttia per puoli.

Kokoa annos ja viimeistele tilliöljyllä ja kirjolohen mädillä.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Kanaa ja appelsiinia – Matiaksen reseptiMasterChef: Kanaa ja porkkanaa suolapedillä – Teemu V:n reseptiMasterChef: Musikkalohi – Jennyn reseptiMasterChef: Kukkakaalia kolmella tapaa ja oliivia – Tiian reseptiMasterChef: Klassinen ulkofile tartar – Joonaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti