MasterChef VIP: Kanttarellicapuccinoa ja paistettuja kanttarelleja – Minna Kuukan resepti

MC2020VIP_EP01_Annoskuva_Minna_Kuvaaja_Sara_Forsius
Sara Forsius / Mtv 3

MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?

Kanttarellicapuccino

  • 0,5 L Kanttarelleja
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 2 kpl Valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl Vehnäjauhoja
  • 3 dl Kanalientä
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 3 oksaa Timjami
  • 2 rkl Voita
  • Pippuri
  • Suola

Valmistusohje

Putsaa ja pilko kanttarellit. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Paista sipulit ja kanttarellit voissa pannulla.

Ripottele päälle vehnäjauhot ja kypsennä jauhoja hetki. Lisää kanaliemi ja keitä hiljalleen keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja lämmitä kuumaksi. Mausta timjamilla, pippurilla ja suolalla. 

Laita kanttarelliseos blenderiin ja aja tasaiseksi kuohkeaksi capuccinoksi. Siivilöi neste ja laita sifoniin yhden patruunan kanssa.

Kokoa annos. Voita koristella valmiin annoksen paistetuilla sienillä ja tuoreilla yrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja