MasterChef VIP: Kanttarellicapuccinoa ja paistettuja kanttarelleja – Minna Kuukan resepti
MasterChef VIP -sarjan ensimmäisessä tehtävässä kilpailijat pääsevät esittelemään omia ruokamieltymyksiään, kun kokattavana on autiosaaren annos: mitä kukin olisi valmis syömään koko lopun elämänsä?
Kanttarellicapuccino
- 0,5 L Kanttarelleja
- 1 kpl Salottisipuli
- 2 kpl Valkosipulinkynsiä
- 2 rkl Vehnäjauhoja
- 3 dl Kanalientä
- 2 dl Kuohukermaa
- 3 oksaa Timjami
- 2 rkl Voita
- Pippuri
- Suola
Valmistusohje
Putsaa ja pilko kanttarellit. Hienonna sipuli ja valkosipulit. Paista sipulit ja kanttarellit voissa pannulla.
Ripottele päälle vehnäjauhot ja kypsennä jauhoja hetki. Lisää kanaliemi ja keitä hiljalleen keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi kerma ja lämmitä kuumaksi. Mausta timjamilla, pippurilla ja suolalla.
Laita kanttarelliseos blenderiin ja aja tasaiseksi kuohkeaksi capuccinoksi. Siivilöi neste ja laita sifoniin yhden patruunan kanssa.
Kokoa annos. Voita koristella valmiin annoksen paistetuilla sienillä ja tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti