MasterChef: Zuccini alla parmigiana – Marinan resepti
MasterChef Suomi -sarjan neljännessä jaksossa inspiroiduttiin Italiasta.
Ainekset
- 1 keskikokoinen zuccini ohuina siivuina
- 1 prk Mutti tomaattimurskaa
- 1/2 pihvitomaatti
- 1,5 dl punaviiniä
- 1 rkl sokeria
- 2 valkosipulikynttä
- 1 rkl balsamicoa
- parmesaania
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Kaada kastikeainekset kattilaan ja keitä n. 30 min. Tee löysä taikina ja maista runsaalla suolalla.
Muotoile leipä ja voitele oliiviöljyllä. Paista 200 asteessa n. 25 min.
Paista viipaloidut zuccinit oliiviöljyssä pehmeiksi. Aseta leivinpaperille zuccinia, tomaattikastiketta ja raasta päälle parmesaani. Paista uunussa n. 15 min.
Aseta lautaselle paistos ja leikkaa viereen leipä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut