MasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan resepti
Julkaistu
MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.
Ainekset
- 2 kpl nieriäfileetä
- 2 rkl ruskeaa voita
- 1 kpl sitruunan kuori
- 200 g creme fraichea
- 15 g siankärsämöä, kuivattu
- Suolaa
- Pippuria
- 1-2-3 Liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeri, 3osaa vesi)
- 3 kpl kiinteää perunaa
- Pakastemustikkaa
- 2 rkl mateenmätiä
- 1 pnt tilli
- Ruiskukkaa
- 3 kpl retiisia
- Piparjuuri
Valmistusohje
Kiehauta 1-2-3 liemen ainekset kattilassa. Kaada liemi mustikoiden päälle ja anna maustua.
Leikkaa nieriä pieniksi kuutioiksi tartaria varten. Mausta suolalla, ruskistetulla voilla ja sitruunankuorella.
Mausta creme fraiche kuivatulla siankärsämöllä, suolalla ja pippurilla ja vatkaa rakenne hieman paksummaksi.
Leikkaa perunat siivuiksi mandoliinilla ja siivut veitsellä julienneksi. Huuhtele liika tärkkelys pois, kuivaa ja friteeraa 160 asteessa. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa