MasterChef: Ruskealla voilla maustettua nieriätartaria – Eevan resepti
MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.
Ainekset
- 2 kpl nieriäfileetä
- 2 rkl ruskeaa voita
- 1 kpl sitruunan kuori
- 200 g creme fraichea
- 15 g siankärsämöä, kuivattu
- Suolaa
- Pippuria
- 1-2-3 Liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeri, 3osaa vesi)
- 3 kpl kiinteää perunaa
- Pakastemustikkaa
- 2 rkl mateenmätiä
- 1 pnt tilli
- Ruiskukkaa
- 3 kpl retiisia
- Piparjuuri
Valmistusohje
Kiehauta 1-2-3 liemen ainekset kattilassa. Kaada liemi mustikoiden päälle ja anna maustua.
Leikkaa nieriä pieniksi kuutioiksi tartaria varten. Mausta suolalla, ruskistetulla voilla ja sitruunankuorella.
Mausta creme fraiche kuivatulla siankärsämöllä, suolalla ja pippurilla ja vatkaa rakenne hieman paksummaksi.
Leikkaa perunat siivuiksi mandoliinilla ja siivut veitsellä julienneksi. Huuhtele liika tärkkelys pois, kuivaa ja friteeraa 160 asteessa. Mausta suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Kapen helppo kurpitsapasta