MasterChef: Rapu-Ravioli ja valkoviinikastike – Matiaksen resepti
MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.
Raaka-aineet
- 1 prk Jokirapuja suolaliemessä
- 100g 00 jauhoja
- 4 kpl Keltuaista
- 5 kpl Ravun kuoria
- 50g Voita
- ½ Purkki Ricotta
- 2 dl Valkoviiniä
- 1 pnt Tilliä
- 1 pnt Ruohosipulia
Valmistusohje
Valmista pastataikina lisäämällä 100g jauhoja kulhoon ja joukkoon 4 keltuaista. Siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Hienonna jokiravut, lisää joukkoon tilli ruohosipuli ja ricotta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää ½ pulloa valkoviiniä salottisipulin fenkolin ja rapukuorien kanssa kattilaan. Keitä kasaan. Lisää 2dl kermaa ja keitä noin puoleen. Poraa sauvasekoittimella voita n.50g. Mausta sitruunanmehulla.
Täytä raviolit ricotta-rapu täytteellä, ja keitä noin 3min suolatussa vedessä. Tarjoile raviolit kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Mokkapalat
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti