Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Rapu-Ravioli ja valkoviinikastike – Matiaksen resepti

Julkaistu 21.02.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 1 prk Jokirapuja suolaliemessä
  • 100g 00 jauhoja
  • 4 kpl Keltuaista
  • 5 kpl Ravun kuoria
  • 50g Voita
  • ½ Purkki Ricotta
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 pnt Tilliä
  • 1 pnt Ruohosipulia

Valmistusohje

Valmista pastataikina lisäämällä 100g jauhoja kulhoon ja joukkoon 4 keltuaista. Siirrä jääkaappiin tekeytymään. 

Hienonna jokiravut, lisää joukkoon tilli ruohosipuli ja ricotta. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Lisää ½ pulloa valkoviiniä salottisipulin fenkolin ja rapukuorien kanssa kattilaan. Keitä kasaan. Lisää 2dl kermaa ja keitä noin puoleen. Poraa sauvasekoittimella voita n.50g. Mausta sitruunanmehulla.

Täytä raviolit ricotta-rapu täytteellä, ja keitä noin 3min suolatussa vedessä.  Tarjoile raviolit kastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Siikaa, Broccolinia ja Beurre blanc – Pietarin reseptiMasterChef: Kuhaa ja kukkakaalia – Sininen joukkueMasterChef: Rapukakkua ja Piimäkastiketta – Kristiinan reseptiMasterChef: Perunalettu rapumoussella – Jonin reseptiMasterChef: Rapukeitto ja mätivaahto – Heinin reseptiMasterChef: Ruijanpallasta ja pinaattia – Ollin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti