MasterChef: Rapu-Ravioli ja valkoviinikastike – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps3_annos_Matias_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kolmannessa jaksossa vietettiin rapujuhlia.

Raaka-aineet

  • 1 prk Jokirapuja suolaliemessä
  • 100g 00 jauhoja
  • 4 kpl Keltuaista
  • 5 kpl Ravun kuoria
  • 50g Voita
  • ½ Purkki Ricotta
  • 2 dl Valkoviiniä
  • 1 pnt Tilliä
  • 1 pnt Ruohosipulia

Valmistusohje

Valmista pastataikina lisäämällä 100g jauhoja kulhoon ja joukkoon 4 keltuaista. Siirrä jääkaappiin tekeytymään. 

Hienonna jokiravut, lisää joukkoon tilli ruohosipuli ja ricotta. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Lisää ½ pulloa valkoviiniä salottisipulin fenkolin ja rapukuorien kanssa kattilaan. Keitä kasaan. Lisää 2dl kermaa ja keitä noin puoleen. Poraa sauvasekoittimella voita n.50g. Mausta sitruunanmehulla.

Täytä raviolit ricotta-rapu täytteellä, ja keitä noin 3min suolatussa vedessä.  Tarjoile raviolit kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.