Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Taimen ja palsternakka – Kristiinan resepti

Julkaistu 09.05.2023 21:33

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.

Ainekset

  • 300 g Taimen
  • 2 kpl Sipulia
  • 1 rkl Kokonaisia valkopippureita
  • Suolaa
  • 2 kpl Laakerinlehteä
  • 1 tl Jauhettua valkopippuria
  • 2 dl Kuivaa valkoviiniä
  • 0,5 dl Samppanjaviinietikkaa
  • Voi (yhteensä n. paketti, 500g)
  • 1 kpl Vihreä paprika
  • 1 kpl Fenkoli
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1 kpl Sitruuna
  • Mustapippuria
  • Sokeria
  • 4 kpl Palsternakkaa
  • 2 dl Kuohukerma
  • 2 pnt Tilli
  • Rypsiöljyä

Valmistusohje

Perkaa taimen, nypi fileistä ruodot ja keitä perkeistä kalaliemi suolan, sipulin, valkopippurien ja laakerinlehtien kanssa. Suolaa kalat ja mausta valkopippurilla (voi laittaa yrttejä rullan sisään), rullaa ja kiinnitä rullat kiinni foliosuikaleella. Keitä kalaliemessä (sisälämpö 50 astetta) juuri ennen tarjoilua.

Pilko shalottisipulit pieneksi ja siirrä kattilaan valkoviinin, samppanjaviinietikan, laakerinlehden ja  valkopippurin kanssa. Keitä kasaan ja vatkaa voi joukkoon. Valmista tehosekoittimessa tilliöljy (Tilli+rypsiöljy) ja siivilöi. 

Keitä 3kpl palsternakkaa pehmeiksi. Soseuta ja lisää voita sekä kermaa, mausta suolalla. Tee yhdestä palsternakasta kuorimaveitsellä suikaleita ja friteeraa öljyssä. Leikkaa fenkolista, sipulista, porkkanasta ja vihreästä paprikasta pikkuruista kuutiota, mausta seos suolalla, sitruunalla ja pippurilla. Lisää sokeria maun mukaan.

Leikkaa taimenrullista päädyt pois, puolita ja laita pintasuolaa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Särki-bourride, rouille ja tomaattivaahto, Samun reseptiMasterChef: Possurulla ja mummon salaatti – Kristiinan reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Piikkikampelaa, samettikukkabernaise ja fenkolitrio – Kristiinan reseptiMasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan reseptiMasterChef: Aasialainen tomaattikeitto ja kantarellia – Katjan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti