MasterChef: Taimen ja palsternakka – Kristiinan resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps14_annos_KRISTIINA_kuva_juuli_aschan_003

MasterChef Suomi -kauden viimeisessä jaksossa valmistettiin kaksi ruokalajia.

Ainekset

  • 300 g Taimen
  • 2 kpl Sipulia
  • 1 rkl Kokonaisia valkopippureita
  • Suolaa
  • 2 kpl Laakerinlehteä
  • 1 tl Jauhettua valkopippuria
  • 2 dl Kuivaa valkoviiniä
  • 0,5 dl Samppanjaviinietikkaa
  • Voi (yhteensä n. paketti, 500g)
  • 1 kpl Vihreä paprika
  • 1 kpl Fenkoli
  • 2 kpl Porkkanaa
  • 1 kpl Keltasipuli
  • 1 kpl Sitruuna
  • Mustapippuria
  • Sokeria
  • 4 kpl Palsternakkaa
  • 2 dl Kuohukerma
  • 2 pnt Tilli
  • Rypsiöljyä

Valmistusohje

Perkaa taimen, nypi fileistä ruodot ja keitä perkeistä kalaliemi suolan, sipulin, valkopippurien ja laakerinlehtien kanssa. Suolaa kalat ja mausta valkopippurilla (voi laittaa yrttejä rullan sisään), rullaa ja kiinnitä rullat kiinni foliosuikaleella. Keitä kalaliemessä (sisälämpö 50 astetta) juuri ennen tarjoilua.

Pilko shalottisipulit pieneksi ja siirrä kattilaan valkoviinin, samppanjaviinietikan, laakerinlehden ja  valkopippurin kanssa. Keitä kasaan ja vatkaa voi joukkoon. Valmista tehosekoittimessa tilliöljy (Tilli+rypsiöljy) ja siivilöi. 

Keitä 3kpl palsternakkaa pehmeiksi. Soseuta ja lisää voita sekä kermaa, mausta suolalla. Tee yhdestä palsternakasta kuorimaveitsellä suikaleita ja friteeraa öljyssä. Leikkaa fenkolista, sipulista, porkkanasta ja vihreästä paprikasta pikkuruista kuutiota, mausta seos suolalla, sitruunalla ja pippurilla. Lisää sokeria maun mukaan.

Leikkaa taimenrullista päädyt pois, puolita ja laita pintasuolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!