Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Silakkapihvit, perunamuusi, mäti-tillikastike ja marinoitua fenkolia, Markun resepti

MTV
Julkaistu 25.03.2025 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 7. kauden seitsemännen jakson resepti.

Ainekset

  • 500 g kokonaisia silakoita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • Järvikylän tilliä
  • suolaa
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 100 g voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 dl Creme fraichea
  • 1 sitruunan kuori
  • 2 tl sitruunanmehua
  • tilliä
  • 2 rkl muikunmätiä
  • 1 fenkoli
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä

Valmistusohje

Perkaa silakat ja poista ruodot. Mausta fileen pinnat suolalla ja tillisilpulla. Laita kaksi filettä vastakkain. Sekoita jauhot keskenään. Pyörittele pihvit jauhoissa. Paista pihvit voissa kypsäksi. Mausta suolalla.

Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Valuta ja anna perunoiden kuivua höyryssä. Puserra perunat kulhoon ja lisää voi. Anna voin sulaa. Lämmitä kerma kiehuvaksi. Sekoita kaikki yhteen tasaiseksi ja mausta suolalla.

Pilko tilli silpuksi. Lisää kaikki ainekset paitsi mäti kulhoon ja anna maustua 30 min. Lisää mäti kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. 

Viipaloi mandoliinilla fenkolista ohuita viipaleita. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja anna hetki jäähtyä. Lisää fenkolit ja anna maustua vähintään 30 min.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettu nieriä, palsternakka-purjopyre, valkoviinikastike ja tilliöljy, Johannan reseptiMasterChef: Lähti kuin hauki rannasta – Joelin reseptiMasterChef: Sieniperunarieska – punainen joukkueMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Siikaa, sokerihernettä ja fenkolia – Joonaksen resepti
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti