MasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin resepti
MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.
Ainekset
- 1 pnt Salviaa
- Puolikas myskikurpitsa
- 3 kpl Prociutto-viipale
- 2 dl Risottoriisiä
- 1 kpl Sitruuna
- 80 g Parmesaania
- 5 dl Kanalientä
- 50 g Voita
- Suolaa
- Mustapippuria
- 1 kpl Salottisipuli
- 1,5 dl Valkoviiniä
Valmistusohje
Kuutio kurpitsa arpakuution kokoisiksi kuutioiksi ja kypsennä lähes kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Paista prociuttot rapeaksi oliiviöljyssä, laita ritilän tai talouspaperin päälle jäähtymään. Säästä öljy pannulle ja paahda kurpitsakuutioita prociutto-öljyssä. Soseuta puolet kuutioista.
Kuumenna kanaliemi kattilassa ja lisää liemeen salviaa. Säästä salviasta muutama lehti koristeluun. Voit pilkkoa koristelehdet pieneksi.
Pilko sipuli niin pieneksi kuutioksi kuin pystyt, ja kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on kypsää. Lisää riisi pannulle ja paahda riisiä välillä sekoittaen, kunnes riisistä lähtee hieman pähkinäinen aromi. Varo polttamasta riisiä.
Lisää pannulle valkoviini ja anna viinin haihtua. Kun viini on haihtunut ala lisäämään kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan. Pidä risotto kokoajan liikkeessä ja sekoita sitä taukoamatta nuolijalla tai puulastalla. Kun riisi on lähes kypsää, sekoita joukkoon kurpitsasose.
Kun riisi on kypsää, lisää ¾ osaa parmesanista sekä voi. Mausta sitruunanmehulla. Tarkista suola.
Koristele risotto kurpitsakuutioilla, rapealla prociutolla sekä salvialla. Raasta päälle parmesaania ja purista vielä hieman sitruunanmehua päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje