Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin resepti

Julkaistu 11.04.2023 20:40

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden 10. jaksossa valmistettiin ristottoa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 pnt Salviaa
  • Puolikas myskikurpitsa
  • 3 kpl Prociutto-viipale
  • 2 dl Risottoriisiä
  • 1 kpl Sitruuna
  • 80 g Parmesaania
  • 5 dl Kanalientä
  • 50 g Voita
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 1 kpl Salottisipuli
  • 1,5 dl Valkoviiniä

Valmistusohje

Kuutio kurpitsa arpakuution kokoisiksi kuutioiksi ja kypsennä lähes kypsäksi kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä.  Paista prociuttot rapeaksi oliiviöljyssä, laita ritilän tai talouspaperin päälle jäähtymään. Säästä öljy pannulle ja paahda kurpitsakuutioita prociutto-öljyssä. Soseuta puolet kuutioista. 

Kuumenna kanaliemi kattilassa ja lisää liemeen salviaa. Säästä salviasta muutama lehti koristeluun. Voit pilkkoa koristelehdet pieneksi. 

Pilko sipuli niin pieneksi kuutioksi kuin pystyt, ja kuullota sipulia oliiviöljyssä keskilämmöllä, kunnes sipuli on kypsää. Lisää riisi pannulle ja paahda riisiä välillä sekoittaen, kunnes riisistä lähtee hieman pähkinäinen aromi. Varo polttamasta riisiä. 

Lisää pannulle valkoviini ja anna viinin haihtua. Kun viini on haihtunut ala lisäämään kuumaa lientä kauhallinen kerrallaan. Pidä risotto kokoajan liikkeessä ja sekoita sitä taukoamatta nuolijalla tai puulastalla. Kun riisi on lähes kypsää, sekoita joukkoon kurpitsasose. 

Kun riisi on kypsää, lisää ¾ osaa parmesanista sekä voi. Mausta sitruunanmehulla. Tarkista suola. 

Koristele risotto kurpitsakuutioilla, rapealla prociutolla sekä salvialla. Raasta päälle parmesaania ja purista vielä hieman sitruunanmehua päälle. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Kana salviavoilla ja sahramirisotto, Nean reseptiMasterChef Suomi: Valkosipuliöljyssä paistettua kanaa, sipulipyrettä, friteerattua purjoa & purjoöljyä, Isabelin reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiKurpitsarisotto
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti