MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 1 Piikkikampelafile
- Voita paistamiseen
- 2 Kananmunankeltuaista
- 2 rkl Punaviinietikkaa
- 2 Appelsiinia
- 1 rs Samettikukkia
- Suolaa
- Pippuria
- 2 Fenkolia
- 1 Iso jauhoinen peruna
- 2 kpl Salottisipulia
- 1 dl Valkoviiniä
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 1 rkl Hunajaa
- 3 rkl Voi (bearnaise)
- 2 dl Vesi
- 1 tl Sahramia
- 2 rkl Väkiviinaetikkaa
- 2 rkl Sokeria
Valmistusohje
Pilko iso fenkoli. Ota 1/3 osaa ja pilko ohueksi suikaleiksi marinointia varten. Pilko muut osat pieniksi paloiksi pyreetä varten. Ota fenkolitilli talteen.
Laita fenkolisuikaleet 1-2-3 etikkaliemeen (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä), jossa on suolaa, sahramia ja appelsiininkuorta. Anna marinoitua.
Kuori ja pilko salottisipulit. Kuullota kattilassa sipulit, fenkolipalat, pilkottu peruna ja lisää loraus valkoviini, suolaa ja vettä. Keitä kypsiksi ja kaada ylimääräinen liemi pois. Lisää iso nokare voita ja hunaja. Aja pyreeksi tehosekoittimessa.
Tee pienemmästä fenkolista lohkoja laita uunivuokaan. Lisää suolaa, pippuria, hunajaa, oliiviöljyä, valkoviini ja vesi. Hauduta uunissa sopivan kypsiksi. (Voit tohottaa fenkoleille halutessasi tumman pinnan).
Kuumenna vesihauteessa keltuaiset, punaviinietikka, appelsiininmehu ja samettikukkia kunnes seos paksuuntuu. Ota liedeltä ja sekoita huoneenlämpöisiä voikuutioita joukkoon peri kerrallaan. Vatkaa voimakkaasti.
Fileoi piikkikampela ja paista se voissa. Kokoa annos ja koristele se fenkolitillillä ja samettikukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!