MasterChef: Piikkikampelaa, samettikukkabernaise ja fenkolitrio – Kristiinan resepti
![Photographer: JUULI ASCHAN MUUD CREATIVE OY. MasterChef_Suomi_2023_eps6_annos_Kristiina_kuva_juuli_aschan_002](https://im.mtvuutiset.fi/image/8654066/landscape16_9/1600/900/2270b822de12392c71dd6b35d5a975e3/tE/masterchef-suomi-2023-eps6-annos-kristiina-kuva-juuli-aschan-002.jpg)
MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa kokattiin merenelävistä.
Ainekset
- 1 Piikkikampelafile
- Voita paistamiseen
- 2 Kananmunankeltuaista
- 2 rkl Punaviinietikkaa
- 2 Appelsiinia
- 1 rs Samettikukkia
- Suolaa
- Pippuria
- 2 Fenkolia
- 1 Iso jauhoinen peruna
- 2 kpl Salottisipulia
- 1 dl Valkoviiniä
- 2 rkl Oliiviöljyä
- 1 rkl Hunajaa
- 3 rkl Voi (bearnaise)
- 2 dl Vesi
- 1 tl Sahramia
- 2 rkl Väkiviinaetikkaa
- 2 rkl Sokeria
Valmistusohje
Pilko iso fenkoli. Ota 1/3 osaa ja pilko ohueksi suikaleiksi marinointia varten. Pilko muut osat pieniksi paloiksi pyreetä varten. Ota fenkolitilli talteen.
Laita fenkolisuikaleet 1-2-3 etikkaliemeen (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä), jossa on suolaa, sahramia ja appelsiininkuorta. Anna marinoitua.
Kuori ja pilko salottisipulit. Kuullota kattilassa sipulit, fenkolipalat, pilkottu peruna ja lisää loraus valkoviini, suolaa ja vettä. Keitä kypsiksi ja kaada ylimääräinen liemi pois. Lisää iso nokare voita ja hunaja. Aja pyreeksi tehosekoittimessa.
Tee pienemmästä fenkolista lohkoja laita uunivuokaan. Lisää suolaa, pippuria, hunajaa, oliiviöljyä, valkoviini ja vesi. Hauduta uunissa sopivan kypsiksi. (Voit tohottaa fenkoleille halutessasi tumman pinnan).
Kuumenna vesihauteessa keltuaiset, punaviinietikka, appelsiininmehu ja samettikukkia kunnes seos paksuuntuu. Ota liedeltä ja sekoita huoneenlämpöisiä voikuutioita joukkoon peri kerrallaan. Vatkaa voimakkaasti.
Fileoi piikkikampela ja paista se voissa. Kokoa annos ja koristele se fenkolitillillä ja samettikukilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka