Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kampasimpukkaa kahdella tapaa – Santun resepti

Julkaistu 31.05.2022 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 17. jaksossa tuli tehtävässä hyödyntää huippukokki Toni Toivasen opit.

Ainekset

  • 4 kampasimpukkaa per annos
  • 1 dl koji-liemi
  • 400 g voita
  • kourallinen merikorallia
  • 3 tomaattia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • nippu timjamia
  • tujaus tabascoa
  • 1 tl merisiilin mätiä
  • suolaa, pippuria ja extra virgin oliiviöljyä maustamiseen

Valmistusohje

CONSOMME: Poista tomaateista kannata ja lohko ne. Laita tehosekoittimeen yhdessä timjamin, valkosipulin, tabascon, suolan ja pippurin kanssa. Kaada sekaan myös pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Sekoita aivan tasaiseksi n. 3 minuuttia. Kaada carita-liinalla vuoratun siivilän läpi kulhoon. Consommen pitäisi olla lähestulkoon väritöntä. Sekoita joukkoon pari ruokalusikallista koji-lientä ja tarkista maku.

Kuutioi yksi kampasimpukoista mahdollisimman pieneksi. Laita kulhoon ja savusta savustinpyssyllä kelmun alla. Jätä savustumaan vähintään vartiksi. Annoksesta tulee hyvä myös ilman savustusta.

Kiehauta loput koji-liemet ja lisää voita koko ajan sekoittaen isohko pala kerrallaan. Toisen palan kohdalla kastike alkaa saostua. Lopussa sekoitusta voi jatkaa sauvasekoittimella, jolloin kastike saa ilmavuutta. Lisää lopuksi joukkoon kourallinen merikorallia ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Paista kampasimpukoita max. 1 minuutti per puoli erittäin kuumalla pannulla tilkassa öljyä niin, että ne saavat kauniin värin. Mausta kampasimpukkamäti sitruunamehulla ja kevyellä suolalla.

Laita merisiilin mäti pienen kulhon pohjalle ja kaada päälle consomme.

Asettele lautaselle paistetut kampasimpukat ja niiden päälle mäti. Lusikoi kastike kampasimpukoiden ympärille. Koristele timjamilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua lohta, hollandaisea, tankoparsaa, paistettua fenkolia, kukkakaalipyrettä ja kirveliöljyä , Sofian reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef: Savustettu kampasimpukka "keep it simple" – Janin reseptiMasterChef: Myskikurpitsarisotto – Pietarin reseptiMasterChef: Pietarin haukipihvit – Pietarin reseptiMasterChef: Hummeria ja mustajuurta – Santun resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti