MasterChef: Naudan kieltä, karhunlaukkapistouta, parmesankreemiä ja rapeaa sipulia – Eevan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps6_annos_EEVA_kuva_juuli_aschan_002

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.

Ainekset

  • 1 kpl naudankieli
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 l kanalientä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 kpl kananmunaa
  • 5 dl öljyä
  • 0,5 rkl dijonsinappia
  • 250 g sokeria
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 100 g karhunlaukkaa
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 150 g parmesania

Valmistusohje

Laita painekattilaan kanaliemi, valkoviini ja suola. Anna kiehahtaa. Lisää naudankieli, laita painekattilan kansi päälle. Anna kypsyä painekattilassa vähintään 35 minuuttia. Paista pinnat pannulla, jäähdytä ja siivuta.

Laita korkeaan astiaan 2 kpl keltuaisia, dijonsinappi, valkoviinietikkaa, suolaa ja sokeria. Aja sauvasekoittimella ja lisää öljy ohuena nauhana samalla ajaen. Siirrä toiseen kulhoon ja raasta parmesan. Tarkista maut ja siirrä pursotinpussiin.

Laita tehosekoittimeen 1 dl valkoviinietikkaa, 20 g suolaa, 50 g sokeria ja 1 l öljyä. Aja tasaiseksi. Lisää karhunlaukat ja aja vihreäksi pistouksi. Pullota muovipulloon.

Kiehauta pikkeliliemi: 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria, 3 osaa vettä. Leikkaa shalottisipuli renkaiksi mandoliinilla, laita puolet maustumaan pikkeliliemeen. Pyörittele loput shalotit kevyesti tomusokerissa, frittaa 170 asteisessa öljyssä ja jäähdytä paperin päällä sekä mausta suolalla.

Leikkaa ruohosipuli hienoksi ja raasta parmesan annoksen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!