MasterChef: Merilevällä maustettua maa-artisokkaa, haudutettua turskaa, lehtikaalia ja kinkkua – Aleksin resepti
MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.
Ainekset
- 200 g turskan seläke
- 100 g lehtikaalia
- 1 pkt parmankinkkua
- 500 g valkoviiiniä
- 100 g pernodia
- 250 g valkoviinietikkaa
- 1 kplsShalottisipuli
- 1 pnt tilliä
- 1 kpl fenkoli
- 200 g maa-artisokkaa
- 50 g kombua
- 50 g voita
- 100 g kermaa
- 1 kpl kyssäkaali
- Pikkeliliemi (1-2-3)
- 1 kpl osterivinokas
- 230 g voita
- 75 g kermaa
- 75 g valkoviinireduktiota
Valmistusohje
Putsaa turskan seläkkeestä mahdolliset kalvot ja ruodot pois. Laita sirkulaattori lämpiämään 40-asteiseksi. Suolaa turska 1,5% suolalla. Vakumoi oliiviöljyn ja yrttien kanssa. Laske vakuumipussi sous vide-veteen ja kypsennä turskia n.45 minuuttia.
Kuori maa-artisokat. Leikkaa kuoritut maa-artisokat ja laita kiehuvaan veteen. Lisää keitinveteen merilevä.
Leikkaa shalottisipuli ja fenkoli pienemmäksi. Lisää ne laakeaan kattilaan ja kuullota hetki. Lisää valkoviini, pernod ja valkoviinietikka. Keitä kasaan niin, että nesteestä on kadonnut kaksi kolmasosaa. Lisää yrtit.
Siivilöi maa-artisokat tehosekoittimeen. Lisää kerma ja voi. Sekoita tasaiseksi. Punnitse valmis pyree ja lisää 0,8% agaria. Kiehauta ja hyydytä lautaselle.
Rullaa turska. Asettele ryöpätyt lehtikaalit tuorekelmulle levyn muotoon. Kääri turskan seläke parmankinkkuun ja aseta lehtikaalilevyn keskelle. Rullaa tiukasti.
Tee beurre blanc. Mittaa kattilaan 75 g valkoviinireduktiota ja 75 g kermaa. Kiehauta. Lisää 230 g voita, lämmitä hetki ja emulgoi sauvasekoittimella.
Paista osterivinokkaat. Leikkaa sienet sopivan kokoiseksi ja paista öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kypsennä turska loppuun. Laita turskarulla voin ja veden kanssa uunivuokaan ja paista 160-asteessa noin 5 minuuttia. Laita hyydytetty maa-artisokkakerma uuniin lautasen kera. Kuumenna. Kokoa annos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa