Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Merilevällä maustettua maa-artisokkaa, haudutettua turskaa, lehtikaalia ja kinkkua – Aleksin resepti

Julkaistu 28.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Ainekset

  • 200 g turskan seläke
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 pkt parmankinkkua
  • 500 g valkoviiiniä
  • 100 g pernodia
  • 250 g valkoviinietikkaa
  • 1 kplsShalottisipuli
  • 1 pnt tilliä
  • 1 kpl fenkoli
  • 200 g maa-artisokkaa
  • 50 g kombua
  • 50 g voita
  • 100 g kermaa
  • 1 kpl kyssäkaali
  • Pikkeliliemi (1-2-3)
  • 1 kpl osterivinokas
  • 230 g voita
  • 75 g kermaa
  • 75 g valkoviinireduktiota

Valmistusohje

Putsaa turskan seläkkeestä mahdolliset kalvot ja ruodot pois. Laita sirkulaattori lämpiämään 40-asteiseksi. Suolaa turska 1,5% suolalla. Vakumoi oliiviöljyn ja yrttien kanssa. Laske vakuumipussi sous vide-veteen ja kypsennä turskia n.45 minuuttia.

Kuori maa-artisokat. Leikkaa kuoritut maa-artisokat ja laita kiehuvaan veteen. Lisää keitinveteen merilevä. 

Leikkaa shalottisipuli ja fenkoli pienemmäksi. Lisää ne laakeaan kattilaan ja kuullota hetki. Lisää valkoviini, pernod ja valkoviinietikka. Keitä kasaan niin, että nesteestä on kadonnut kaksi kolmasosaa. Lisää yrtit.

Siivilöi maa-artisokat tehosekoittimeen. Lisää kerma ja voi. Sekoita tasaiseksi. Punnitse valmis pyree ja lisää 0,8% agaria. Kiehauta ja hyydytä lautaselle.

Rullaa turska. Asettele ryöpätyt lehtikaalit tuorekelmulle levyn muotoon. Kääri turskan seläke parmankinkkuun ja aseta lehtikaalilevyn keskelle. Rullaa tiukasti. 

Tee beurre blanc. Mittaa kattilaan 75 g valkoviinireduktiota ja 75 g kermaa. Kiehauta. Lisää 230 g voita, lämmitä hetki ja emulgoi sauvasekoittimella. 

Paista osterivinokkaat. Leikkaa sienet sopivan kokoiseksi ja paista öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Kypsennä turska loppuun. Laita turskarulla voin ja veden kanssa uunivuokaan ja paista 160-asteessa noin 5 minuuttia. Laita hyydytetty maa-artisokkakerma uuniin lautasen kera. Kuumenna. Kokoa annos. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lehtikaaliin kääritty taimenrulla tomaattirelissillä, Iinan reseptiMasterChef: Haudutettua kyssäkaalia, perunaa, muikunmätiä, merilevää ja sipuleita – Aleksin reseptiMasterChef: Kerrostettu kuhaceviche – Joelin reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Päivän kala – Matiaksen reseptiMasterChef: Titanicin viimeinen ateria – Petran resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti