MasterChef: Päivän kala – Matiaksen resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps1_annos_MATIAS_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Ainekset

  • 4 kpl herkkusientä
  • 1 kpl chili
  • 1 kpl shalottisipuli
  • 1 kpl tähtianis
  • 2 kpl parmankinkkusiivua
  • 1 dl öljyä
  • 1 dl kalalientä
  • 1 dl kanalientä
  • 2 kpl fenkolia
  • 1 kpl sipuli
  • 0,5 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 225 g vehnäjauhoja
  • 75 g voita
  • 6 g tomusokeria
  • 4 g suolaa
  • 70 g vettä
  • 1 kpl broccolini
  • Puolikas romanesco
  • 250 g kukkakaalia
  • 250 g maitoa
  • 4 g agar agaria

Valmistusohje

Pilko chili, shalottisipuli ja parmankinkku pieneksi ja hauduta tähtianiksen kanssa kullanruskeaksi. Keitä kukkakaalit maidossa kypsäksi ja aja agar agarin kanssa tehosekoittimessa sileäksi. Kaada pellille hyytymään ja stanssaa.

Sekoita yleiskoneessa jauhot, voi, sokeri ja suola. Lisää vesi ja vaivaa taikinaksi. Kauli pastakoneella ohueksi ja leikkaa muottien väliin. Paista 180c uunissa noin 20min.

Pilko kukkakaalit ja fenkolit pieneksi. Ryöppää nopeasti ja paista pannulla tartaletin täytteeksi.

Kuullota fenkolia ja sipulia pannulla. Lisää viini, kalaliemi ja kanaliemi. Keitä kasaan. Siivilöi ja lisää kerma. Keitä vielä kasaan ja suurusta tarvittaessa.

Paista kala pannulla kauniin väriseksi ja haluttuun kypsyyteen.

Parhaat ruokaohjelmat