Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Titanicin viimeinen ateria – Petran resepti

Julkaistu 18.05.2022 00:05

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 15. jaksossa tehtävänä on valmistaa annoksia tunnettujen elokuvien pohjalta.

Ainekset

  • 1 hummeri
  • 1 viiriäinen
  • 1 dl punaviiniä, kuohuviiniä ja valkoviiniä
  • 5 maa-artisokkaa
  • 200 g voita
  • 1 fenkoli
  • 1 pieni porkkana
  • 3 parsaa
  • 1-2 sitruunaa
  • 2 salottisipulia
  • rosmariinin oksa, timjamin oksia.
  • riista- ja kanalientä
  • kaviaaria
  • lehtikultaa
  • suolaa
  • pippuria
  • kermaa

Valmistusohje

Irrota hummeri kuoristaan. Paahda kuoria uunissa ja hibachilla.  Puolita ja siisti hummeri.

Hienonna shalotit ja lisää ne kahteen kattilaan. Freesaa voissa. Lisää toiseen kattilaan 1/2 fenkoli ja porkkanat. Paahda hetki ja lisää valkoviini. Lisää vesi ja keitä kasaan.  Keitä maa-artisokkia suolavedessä.

Ota viiriäisen runko ja paahda sitä hibacilla. Kattilaan missä on vain sipulit ja voi niin viiriäisen ranka ja. Lisää kattilaan timjamin oksat. Paahda. Kaada punaviinikattilaan ja keitä kasaan.

Siisti parsat ja vedä puolikas fenkoli mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi. Paista fenkolit voissa ja sitruunan mehussa/kuoressa kunnes ne ovat sopivan kypsiä. Paista parsoja suolavedessä 1-2 minuuttia ja laita kylmään odottamaan.

Siivilöi molemmat liemet ja keitä kasaan. Maista ja mausta. Lisää molempiin voi ja sekoita.

Blendaa maa-artisokkia blenderissä kerman ja voin kanssa. Maista ja mausta.

Paahda viiriäistä pannulla, kunnes se saa väriä ja lisää se 130-asteiseen uuniin, kunnes sen sisälämpö on 50-astetta.

Paista hummeri nopeasti voissa ja paista myös parsoja hetki.

Kokoa annokset. Lisää fenkoli, parsat, hummeri ja kaviaari. Lisää toiselle lautaselle viiriäisen rinta, maa-artisokka pyree ja koristele se tryffelillä ja lehtikullalla. Tarjoile annokset kastikkeiden kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kokonaisena paistettu suutari, ranskanperunat, paahdettua parsaa, tomaattisalaatti ja hollandaise, Johannan reseptiMasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiMasterChef Suomi: Karitsankare ja punajuurta, Maritan reseptiMasterChef: Ankanrintaa, bataattia ja tyrniä – Oonan reseptiMasterChef: Merilevällä maustettua maa-artisokkaa, haudutettua turskaa, lehtikaalia ja kinkkua – Aleksin reseptiMasterChef: Bouillabaisse ja piparjuurijäätelöä – Kristiinan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti