Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Haudutettua kyssäkaalia, perunaa, muikunmätiä, merilevää ja sipuleita – Aleksin resepti

Julkaistu 02.11.2023 15:30

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Haudutettu kyssäkaali

  • 1 pieni kyssäkaali
  • Meiramia
  • Suolaa
  • Oliiviöljyä
  • 1 kpl valkosipuli
  • Merilevä-perunavaahto
  • 6 kpl perunaa, jauhoinen
  • 2 dl maitoa
  • 25 g Kelp-levää
  • 50 g voita
  • Suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua

Ryöpätty peruna

  • 4 kpl perunaa
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • 2 rkl sitruunamehua

Friteerattu peruna

  • 3 kpl perunaa
  • Suolaa

Marinoitu kurkku

  • 1-2-3 Liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
  • Puolikas kurkku

Grillattu purjo

  • Suolaa
  • Puolikas purjon valkea osa
  • Oliiviöljyä

Säilötty purjo

  • 1-2-3 Liemi
  • Puolikas purjon valkea osa
  • Yuzumehu

Säilötty salaattisipuli

  • 1 pieni salaattisipuli
  • 1-2-3 Liemi

Beurre blanc

  • 65 g shampanjareduktio
  • 65 g kermaa
  • 225 g voita
  • Suolaa
  • 1 dl sitruunamehua
  • 50 g muikunmätiä

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan. Laita siivilään kuituliina ja kaavi muikunmädit valumaan. Laita sirkulaattori kuumenemaan 85-asteeseen. Laita shampanjaa redusoitumaan paistinpannuun veden ja etikan kanssa.

Kuori kyssäkaali ja leikkaa kaksi noin 1,5cm paksuista kiekkoa. Vakuumoi oliiviöljyn ja suolan kanssa. Laita sirkulaattoriin kypsymään. Kyssäkaali kypsyy noin 50 minuuttia. 

Kuori perunavaahtoon perunat. Laita perunat kypsymään. Leikkaa marinoitu sipuli ja purjo ohuiksi kiekoiksi ja irrota kerrokset valmiiksi muoviastiaan. Tee tässä välissä pikkeliliemi. 

Leikkaa kurkku kuutioksi. Laita muoviastiaan. Kaada lämmin pikkeliliemi sipuleiden päälle ja lisää purjokiekkojen joukkoon yuzumehua. Laita kurkut pikkelöitymään jäähtyneeseen liemeen. 

Sivele purjopamppua oliiviöljyllä ja laita grilliin. Grillaa mustaksi joka puolelta ja kypsennä. Kuori palaneet kerrokset pois ja leikkaa sopivaksi annospalaksi.

Leikkaa friteerattua ja ryöpättyjä perunoita varten perunat viipaleiksi mandoliinin avulla. Ryöppää osa vedessä noin 15 sekuntia ja jätä loput sipsejä varten.

Kuumenna maito ja voi ja mausta kelp-levällä. Laita perunat tehosekoittimeen ja lisää maito-voi seosta, kunnes perunavelli on sopivan paksua. Mausta suolalla ja sitruunalla. Laita sifoniin ja ammu sisään kaksi patruunaa

Mittaa beurre blanc kastikkeen ainekset kattilaan ja kuumenna. Emulgoi sauvasekoitinta käyttämällä. 

Kokoa annos. Laita annoksen pohjalle sipulit, kurkku ja perunavaahto. Laita seuraavaksi kyssäkaalikiekko, jonka päälle aimo annos muikunmätiä. 

Tee ryöpätystä perunasta salaatti kyssäkaalin ja mädin päälle. Viimeistele perunasipseillä.

Koristele ja aateloi kastikkeella.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiMasterChef: Poroa ja Ragout – Aleksin reseptiMasterChef: Lähti kuin hauki rannasta – Joelin reseptiMasterChef: Kyssäkaalta ja hibiscusta – Joelin reseptiMasterChef: Kerrostettu kuhaceviche – Joelin resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti