Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kerrostettu kuhaceviche – Joelin resepti

Julkaistu 28.09.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistettiin annos, jossa oli vähintään kolme erilaista, syöjänsä yllättävää kerrosta.

Kuhaceviche

  • 1 kuhafilee
  • 2 limen mehua
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 kpl chili
  • Suolaa

Hyydytetty kukkakaalipyree

  • 1 kpl kukkakaali
  • 5 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • 100 g voita
  • Suolaa (1%)
  • Agar agaria (1%)

Hyydytetty hernepyree

  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • Valkoviiniä
  • 4 dl kermaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 50 g voita
  • Agar agaria (1%)
  • Suolaa (1%)

Passionfluid

  • 5 kpl passionhedelmää
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl sokeria
  • Agar agaria (1%)

Lime-emulsio

  • 1 kpl kananmuna
  • 4 dl rypsiöljyä
  • 1 limen mehu
  • 1 limen kuori
  • Suolaa

Pikkelöity retikka

  • 100 g retikka
  • 1-2-3 Liemi (1osa etikka, 2osa Sokeri, 3osa Vesi)

Perunasipsi

  • 1 kpl peruna
  • Syväpaistoöljyä
  • Suolaa

Lehtikaalisipsi

  • 1 kpl lehti lehtikaalista
  • Syväpaistoöljyä
  • Suolaa

Valmistusohje

Pilko kukkakaali pieneksi ja hauduta kypsäksi kerman ja maidon kanssa. Aja sileäksi tehosekoittimessa voin kanssa ja lisää suola sekä agar agar. Kiehauta ja laita hyytymään. Kun pyree on hyytynyt, stanssaa kiekkoja ja nosta lautaselle.

Pilko sipuli ja valkosipuli hernepyreetä varten ja kuullota niitä voissa. Kiehauta sekaan valkoviini ja lisää kerma. Keitä sipulit pehmeiksi ja lisää herneet, jonka jälkeen nopea lämmitys ja ajo sileäksi tehosekoittimessa voin kanssa. Mausta suolalla ja lisää agar agar. Kiehauta ja laita hyytymään. Kun pyree on hyytynyt stanssaa kiekkoja ja nosta lautaselle.

Valmista passionfluid irrottamalla passionin hedelmäliha kattilaan ja lisää vesi. Kiehauta noin 5 min. Siivilöi ja lisää agar agar sekä sokeri. Kiehauta ja laita hyytymään levyksi. Jäähdytä ja stanssaa lautaselle.

Leikkaa kuha kuutioksi ja sekoita liemen ainekset ja marinoi kalaa liemessä maksimissaan 15 min.

Valmista lime emulsio rikkomalla kananmuna kannun pohjalle ja aja sauvasekoittimella lisäten öljyä koko ajan ohuena nauhana. Kun majoneesi on valmis, lisää limen kuori, suola ja mehu.

Leikkaa retikka ohuiksi siivuiksi, stanssaa ympyrästanssilla ja laita 1-2-3 liemeen pikkelöitymään.

Valmista sipsit leikkaamalla peruna ohuiksi siivuiksi mandoliinilla ja friteeraa ne 180 asteisessa öljyssä. 

Friteeraa lehtikaali 180 asteisessa öljyssä. Mausta suolalla. Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kuhaa voi-valkoviinikastikkeessa, perunapyrettä ja kyssäkaalia, AnttiMasterChef: Poroa ja Ragout – Aleksin reseptiMasterChef: Haudutettua kyssäkaalia, perunaa, muikunmätiä, merilevää ja sipuleita – Aleksin reseptiMasterChef: Kyssäkaalta ja hibiscusta – Joelin reseptiMasterChef: Merilevällä maustettua maa-artisokkaa, haudutettua turskaa, lehtikaalia ja kinkkua – Aleksin reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti