Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Lehtikaaliin kääritty taimenrulla tomaattirelissillä, Iinan resepti

Julkaistu 23.04.2024 21:32

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 12. jaksossa kokattiin annoksia, joiden keskiössä on väri.

Ainekset

  • 3 vihreää tomaattia
  • 1 pieni sipuli
  • ½ valkosipulin kynsi
  • 2 rkl sokeria
  • 1 lime
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 nippu basilikaa
  • 0,5 dl rypsiöljyä
  • 3 tl hienoa merisuolaa
  • 100 g ravunpyrstöjä
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 lehtikaalin lehteä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl nieriäfileetä
  • 4 kpl ruusukaaleja

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan ja ryöppää lehtikaalit sekä keitä samassa vedessä ruusukaalit. Poista lehtikaalista keskellä olevan ruoto niin, että lehti kumminkin pysyy kokonaisena. 

Tee tomaatti relissi. Kuutioi sipuli ja kuullota se 1 rkl rypsiöljyssä. Kuutioi sekaan tomaatti sekä hienonna valkosipuli. Lisää sokeri, väkiviinaetikka ja 1 tl suolaa. Keittele kasaan noin 15 min ja siirrä lasipurkkiin tekeytymään.

Kuori ravut, mikäli ne on kokonaisia. Laita blenderiin pyrstöt, kerma, 1 tl suolaa sekä ripaus limemehua. Blendaa mousseksi. 

Poista nieriästä mahdolliset ruodot ja nahka. Laita filee leivinpaperin väliin ja nuiji sitä lihanuijalla hieman ohuemmaksi. 

Taita 2 kerrosta kelmua ja laita päälle lehtikaalin lehdet. Aseta nieriä lehtikaalilehtien päälle ja lusikoi mousse kalan päälle. Kääri rulla tiukasti ja vuoraa se usealla kerroksella kelmua, jotta siitä syntyy vesitiivis paketti. Pyöritä rullan päät tiukasti kiinni. 

Laita rulla kypsymään vesihauteeseen noin 10-minuutiksi tai vaihtoehtoisesti höyrytä se. 

Rullan kypsyessä tee basilikaöljy. Laita blenderiin noin 4 dl rypsiöljyä ja nippu basilikaa. Blendaa ja siivilöi tämän jälkeen öljy. 

Ota rulla pois vesihauteesta ja pura kelmu. Leikkaa annospala ja kokoa annos lusikoimalla relissiä ja asettamalla ruusukaalit ja rulla lautaselle. Viimeistele basilikaöljyllä. 

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Tom Yam keitto sinisimpukasta ja Som tam, Samun reseptiMasterChef Suomi: Kanaballotine voi-valkosipuliruoholeivityksellä, Sofian reseptiMasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin reseptiMasterChef: Merilevällä maustettua maa-artisokkaa, haudutettua turskaa, lehtikaalia ja kinkkua – Aleksin reseptiMasterChef: Siikaa en papillote – Santun reseptiKananpoikaa dim sum
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti