MasterChef: Lähti kuin hauki rannasta – Joelin resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps8_annos_JOEL_kuva_juuli_aschan_001

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Haukirulla

  • 1 kpl haukifilee
  • Suolaa

Grillattu perunavaahto

  • 500 g jauhoista perunaa
  • 600 g kermaa
  • 150 g grillattua voita
  • Suolaa

Mesiangervo-kalakerma

  • 50 g voita
  • 2 kpl shalottisipulia
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  • 3 dl valkoviiniä
  • 5 dl kalalientä
  • 5 dl kermaa
  • Kourallinen kuivattua mesiangervoa
  • Suolaa
  • Pikkelöity kurkku ja kukkakaali
  • Puolikas kurkku
  • 3 kpl kukkakaalin nuppu
  • 1-2-3 (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)
  • Paistettu romanesco
  • 1 kpl romanescoa
  • Grillattu voi ja suola
  • Ruohosipuliöljy
  • 1 pnt ruohosipulia
  • 3 dl öljyä

Valmistusohje

Pilko shalotti- ja valkosipuli ja kuullota niitä voissa.  Lisää valkoviini ja keitä noin puoleen, lisää kalaliemi ja keitä taas puoleen. Lisää kerma ja keitä jälleen puoleen. Mausta mesiangervolla ja suolalla.

Fileeraa hauki ruodottomaksi ja leikkaa fileestä ohuita suikaleita. Suolaa suikaleet ja kääri kelmussa rullaksi. Laita vakuumipussiin ja kypsennä n. 15 min 56 asteessa sirkulaattorin avulla. Pyöraytä nopeasti grillivoissa.

Valmista grillivoi sulattamalla voita kattilassa ja lisää joukkoon tulikuuma hiili. Peitä nopeasti kattilalla ja anna uuttua noin 15 min. Siivilöi harson läpi.

Kuori perunat, ja keitä ne kypsäksi. Aja sileäksi tehosekoittimessa kerman ja grillatun voin kanssa. Laita sifoniin.

Leikkaa romanescon nuput puoliksi ja paista grillatussa voissa. Leikkaa kurkut ja kukkakaali ohueksi ja laita ne pikkeliliemeen. Laita ruohosipuli ja öljy tehosekoittimeen ja aja sileäksi.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat