Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Pulpo ja soijakastike – Favion resepti

Julkaistu 07.09.2023 21:18

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi: Professionals -kauden starttijaksossa tehtävänä oli valmistaa MasterChef-finaalin arvoinen annos.

Ainekset

  • 3 dl soijakastiketta
  • 1 dl ching kiang black vine
  • 1 dl glukoosia
  • 1\2 dl ruokosokeria
  • 100 g inkivääriä
  • 2 kpl valkosipuli nippua
  • 7 sitruunan kuorta
  • Kourallinen timjamia
  • 1 kpl tähtianis
  • 4 kpl laakerinlehteä
  • 1\2 dl valkopippuria
  • 1 kpl purjo
  • 1 kpl fenkolia
  • 1 levy riisinuudelia
  • 1 plo rapsiöljyä
  • 2 kpl shiso lehteä
  • 4 shalottisipulia
  • 1 kpl vaniljatanko
  • Suolaa
  • Pippuria

Valmistusohje

Aloita laittamalla painekattila puolilleen vettä. Lisää liemen mausteet eli laakerinlehti, tähtianis, kuorittu shalottisipuli, puolikas valkosipuli nippu, vaniljatanko ja kourallinen timjamia sekä suola. Pese mustekala ja leikkaa silmien alta saksilla pää pois. Ota nokka pois ja lisää se painekattilaan n.25 minuutiksi. 

Lisää kastike ainekset kattilaan eli soija, black vine, glukoosi, ruokosokeri, inkivääri, sitruunan kuoret, suola ja valkosipulinippu, valkopippurit ja keitä kasaan hetki.

Lisää pieneen kattilaan rapsiöljyä puolilleen ja laita lämpenemään. Leikkaa purjo kolmeen osaan ja käytä kaksi osaa purjon valkoisesta osasta. Pese, kuivaa ja conffaa purjo öljyssä miedolla lämmöllä. Kun purjo alkaa pehmenemään ota se pois kattilasta ja leikkaa puoliksi, lisää pieni määrä ruokosokeria ja karamellisoi tohottimella. 

Leikkaa fenkoli neljään osaan ja paista voissa valkopippurin kanssa. Leikkaa pienemmäksi tarvittaessa ja anna väriä tohottimella.

Keitä runsaassa vedessä riisinuudelit noin 1-2 minuuttia ja siivilöi. Kuivaa ja paista reilussa öljyssä niin, että riisinuudelista tulee kiekon näköinen. Leikkaa pieniksi paloiksi ja mausta suolalla ja pippurilla

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Lähti kuin hauki rannasta – Joelin reseptiMasterChef: Naudan kieltä, karhunlaukkapistouta, parmesankreemiä ja rapeaa sipulia – Eevan reseptiMasterChef: Ankkaa ja porkkanaa – Matiaksen reseptiMasterChef: Päivän kala – Matiaksen reseptiMasterChef: Piikkikampelaa, samettikukkabernaise ja fenkolitrio – Kristiinan reseptiMasterChef: BangBang kana – Petra V:n resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti