Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kukkii se perunakin kukkaniityllä – Eevan resepti

Julkaistu 02.11.2023 15:46

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kahdeksannen jakson resepti.

Ainekset

  • 2 kpl purjoa
  • 200 g puikulaperunaa
  • 2 kpl blue kongo perunaa
  • 3 kpl kiinteää perunaa
  • 3 rkl muikunmätiä
  • 1 savoykaalia
  • 1 kpl lila porkkana
  • 1 kpl oranssi porkkana
  • 1 kpl keltainen porkkana
  • 200 g voita
  • 2 dl maito a
  • 5 dl kermaa
  • Suolaa
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 5 dl kasvislientä
  • 1 kpl sitruunaa

Valmistusohje

Kuori puikulaperunat ja leikkaa pieniksi paloiksi. Leikkaa purjon valkoiset osat, pese veden alla ylimääräiset mullat pois ja leikkaa pieneksi. Sulata voi kattilassa, lisää purjot ja kuullota hetki. Lisää perunat ja kuullota. Lisää valkoviini ja redusoi kunnes puolet jäljellä. Lisää kerma ja keitä kypsäksi. Aja tehosekoittimessa ja kaada takaisin kattilaan. Ohenna tarvittaessa maidolla ja tarkasta maku. Mausta sitruunanmehulla ja tarvittaessa suolalla.

Keitä pikkeliliemi, 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Kuori porkkanat, leikkaa mandoliinilla ohueksi ja laita porkkanat pikkeliliemeen marinoitumaan.

Kuori blue kongo peruna ja viipaloi mandoliinilla ohueksi. Kaada kiehuva vesi perunan päälle, anna kypsyä noin 10 minuuttia ja siivilöi. Kuivaa ja friteeraa 160 asteissa öljyssä rapeaksi. Mausta suolalla.

Stanssaa kiinteästä perunasta kiekko. Katso että kiekot ovat samankokoisia ja paksuisia. Paista öljyssä ja lisää voita. Kun voi on ruskistunut, lisää kasvisliemi kunnes ¾ osaa perunasta peittyy. Kypsennä kunnes perunasta menee veitsi läpi. Mausta suolalla.

Revi savoijinkaalista lehdet irti, stanssaa, laita vakuumiin suolan, voin ja valkoviinin kanssa. Kypsennä sirkulaattorilla 85-asteessa n. 20 minuuttia. Poista pussista, paista nopeasti pannulla ja mausta tarvittaessa suolalla.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Koulun kalakeitto 2.0, Maritan reseptiMasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan reseptiMasterChef: Ruskeassa voissa hauduettua villitaimenta – Adelen reseptiMasterChef: Lähti kuin hauki rannasta – Joelin reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti