Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Ruskeassa voissa hauduettua villitaimenta – Adelen resepti

Julkaistu 20.11.2023 10:44

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  • Villitaimen
  • 3 dl ruskeaa voita
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 2 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 kpl kurkkua
  • Väinönputkia
  • 8 kpl kesäperunoita
  • 1 kpl sitruuna
  • Pala piparjuurta
  • Kesäperunoita
  • 2 pnt tilliä
  • 2 dl öljyä
  • 2 rkl siianmätiä
  • 200 g smetanaa
  • 1 dl sitruunanmehu
  • Suolaa
  • 1-2-3 Liemi (1 osa etikka, 2 osa sokeri, 3 osaa vesi)

Valmistusohje

Kiehauta 1-2-3 liemen ainekset kattilassa. Kuori kurkut ja tee palloja palloraudalla. Kaada liemi päälle. Leikkaa väinönputkesta sopivia paloja ja kaada päälle kuumaa pikkelientä.

Leikkaa perunat ½ cm paksuiksi kiekoiksi ja stanssaa. Keitä suolatussa vedessä 7min tai kunnes lähes kypsiä. Nosta pellille ja valele ruskealla voilla. Paahda 160 asteisessa uunissa loppuun. Raasta päälle sitruunan kuorta ja piparjuurta. Mausta suolalla. 

Leikkaa perunasta mandoliinilla ohuita viipaleita. Friteeraa 160 asteisessa friteerauskoneessa kunnes kullanruskeita. Mausta suolalla. 

Aja tehosekoittimessa kiehuvan kuumaksi tillit ja öljy. Siivilöi harsoliinan ja mausta suolalla.

Vatkaa smetana vaahdoksi, mausta ja siirrä pursotinpussiin.

Renssaa taimen ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Mausta suolalla ja valele ruskealla voilla. Kypsennä 160 asteisessa uunissa 2-3 min palakoosta riippuen. Siirrä kylmälle pellille ja valele päälle vielä ruskeaa voita.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Lihaolutpiiras, Maritan reseptiMasterChef: Haudutettua punakampelaa, mäti beaurre montea, selleripureeta, ruskistetulla voilla ja saksanpähkinällä maustettua paahdettua selleriä – Matin reseptiMasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan reseptiMasterChef: Kukkii se perunakin kukkaniityllä – Eevan reseptiMasterChef: Paistettua broilerin rintaa, herkkusientä ja kaalia “mille feuille” sekä kana-voikastike – Adelen reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti