MasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan resepti

MasterChef_Suomi_Professionals_2023_eps9_annos_eeva_syksy_kuva_jussi_toivanen_001

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  •  2kpl Poron sydän
  •  3dl Poron veri
  •  2dl Tumma olut
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2,5 dl ruisjauhoja
  • 4 dl punaviiniä
  • 1 l riistalientä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 300 g puolukkaa
  • 3 kpl palsternakkaa
  • 5 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • Suolaa
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 50 g sokeria
  • 300 g matsutakea
  • 250 g kantarelleja
  • 400 g voita

Valmistusohje

Mittaa veripaltun nesteet ja kuivat ainekset erikseen, sekoita yhteen ja anna turvota hetki. Lisää kananmunat, mausta suolalla ja paista 180 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä paiston jälkeen, leikkaa paloiksi ja paista pannulla runsaassa voissa ennen tarjoilua.

Kiehauta kuumassa kattilassa tummaa olutta, punaviini ja punaviinietikka ja lisää 1 dl pakastepuolukoita. Anna redusoitua ja lisää riistaliemi. Redusoi kunnes 1/3 jäljellä, tarkista maku ja vatkaa kastikkeeseen voita tuomaan pehmeyttä ja kiiltoa.

Kuori palsternakat ja leikkaa pieneksi. Keitä maito-kerma seoksessa pehmeäksi ja aja tehosekoittimessa sileäksi. Mausta voilla ja suolalla.

Kiehauta kattilassa sokeri, vesi, etikka ja puolukat. Aja tehosekoittimessa sileäksi. Mausta suolalla ja pullota.

Pikkelöí matsutaket kokonaisina 1-2-3 liemessä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Paista kantarellit runsaassa voissa pannulla ja mausta suolalla.

Renssaa poronsydämistä ylimääräiset verisuonet ja aortat pois. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, paista pannulla runsaassa voissa n. 1 minuutti per puoli. Laita vetäytymään 60-asteiseen vetokaappiin n. 10 minuutiksi. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Kokoa annos.

Parhaat ruokaohjelmat