Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan resepti

Julkaistu 20.11.2023 10:52

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  •  2kpl Poron sydän
  •  3dl Poron veri
  •  2dl Tumma olut
  • 2 kpl kananmunaa
  • 2,5 dl ruisjauhoja
  • 4 dl punaviiniä
  • 1 l riistalientä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 300 g puolukkaa
  • 3 kpl palsternakkaa
  • 5 dl kermaa
  • 3 dl maitoa
  • Suolaa
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 50 g sokeria
  • 300 g matsutakea
  • 250 g kantarelleja
  • 400 g voita

Valmistusohje

Mittaa veripaltun nesteet ja kuivat ainekset erikseen, sekoita yhteen ja anna turvota hetki. Lisää kananmunat, mausta suolalla ja paista 180 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä paiston jälkeen, leikkaa paloiksi ja paista pannulla runsaassa voissa ennen tarjoilua.

Kiehauta kuumassa kattilassa tummaa olutta, punaviini ja punaviinietikka ja lisää 1 dl pakastepuolukoita. Anna redusoitua ja lisää riistaliemi. Redusoi kunnes 1/3 jäljellä, tarkista maku ja vatkaa kastikkeeseen voita tuomaan pehmeyttä ja kiiltoa.

Kuori palsternakat ja leikkaa pieneksi. Keitä maito-kerma seoksessa pehmeäksi ja aja tehosekoittimessa sileäksi. Mausta voilla ja suolalla.

Kiehauta kattilassa sokeri, vesi, etikka ja puolukat. Aja tehosekoittimessa sileäksi. Mausta suolalla ja pullota.

Pikkelöí matsutaket kokonaisina 1-2-3 liemessä ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Paista kantarellit runsaassa voissa pannulla ja mausta suolalla.

Renssaa poronsydämistä ylimääräiset verisuonet ja aortat pois. Leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, paista pannulla runsaassa voissa n. 1 minuutti per puoli. Laita vetäytymään 60-asteiseen vetokaappiin n. 10 minuutiksi. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

Kokoa annos.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Ruskeassa voissa hauduettua villitaimenta – Adelen reseptiMasterChef: Poroa ja Ragout – Aleksin reseptiMasterChef: Kukkii se perunakin kukkaniityllä – Eevan reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Paistettua nieriää, Annan perunaa ja kanaliemellä maustettu tattikastike – Jaanan reseptiMasterChef: Taikametsä – Niklaksen resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti