Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Poroa ja Ragout – Aleksin resepti

Julkaistu 20.11.2023 10:39

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden yhdeksännen jakson resepti.

Ainekset

  • 400 g poron ulkofile
  • 200 g poron sydän

Porkkanapyree

  • 500 g porkkanoita
  • 100 g kermaa
  • 50 g voita

Ragout

  • 500 g kanalientä
  • 500 g riistalientä
  • 100 g punaviiniä
  • 100 g valkoviiniä
  • 50 g punaviinietikkaa
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl valkosipulin kynsi
  • 50 g kuivattu sieni
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 kpl laakerinlehti
  • Suolaa
  • Sokeria
  • Maizenaa

Semisuolattu hilla

  • 200 g hillaa
  • 3 g suolaa
  • 3 g sokeria

Paahdettu porkkana

  • 2 kpl porkkanaa
  • Öljyä
  • Suolaa

Säilötty matsutake

  • 100 g matsutakea
  • 100g 1-2-3 Liemi (1osa etikka, 2osa sokeri, 3osa vesi)

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan porkkanapyreen porkkanoita varten. Laita kattilaan redusoitumaan kanalientä ja riistalientä. Lisää liemeen kuivattuja sieniä, paahdettua sipulia, porkkanaa ja tähtianista sekä variksenmarjaa. Laita toiseen kattilaan redusoitumaan valkoviini, punaviini sekä punaviinietikka.

Kuori ja paloittele porkkana. Lisää kiehuvaan veteen. 

Puhdista poron sydän. Kypsennä se riistaliemessä miedolla lämmöllä 60 asteeseen. 

Esivalmistele ragout-kastikkeen ”sattumat” pikkelöi variksenmarjat, leikkaa ruohosipuli ja säilötty matsutake.

Mausta poron ulkofileet suolalla ja pippurilla. Jätä huoneenlämpöön odottamaan paistamista. 

Mausta tuoreet hillat suolalla ja sokerilla. Leikkaa porkkanat pituussuunnassa halki ja paahda uunissa kypsäksi.

Lisää liemipohjaan redusoitu viini ja mausta suolalla, sokerilla ja etikalla. Suurusta maissitärkkelyksellä hieman.

Aja keitetyt porkkanat sileäksi tehosekoittimessa kerman ja voin kanssa ja mausta suolalla. Tarkista pyreen maku ja rakenne.

Paista poron fileet kuumassa pannussa. Viimeistele uunissa niin, että fileen sisälämpö on 48 astetta. Anna vetäytyä ainakin 10 minuuttia.

Leikkaa poron sydän samankokoiseksi kuutioksi kuin muut ragoutin komponentit.

Kokoa annos. Lisää valmiiseen kastikkeeseen sattumat, tarkasta vielä maku. Leikkaa poro annospaloihin ja laita annokseen. 

Kasaa porkkanan päälle lakat ja koristele yrteillä. Laita viereen porkkanapyrettä. Viimeistele ragoutilla.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Poronsydäntä ja poron veripalttua – Eevan reseptiMasterChef: Haudutettua kyssäkaalia, perunaa, muikunmätiä, merilevää ja sipuleita – Aleksin reseptiMasterChef: Poroa, puolukkaa ja palsternakkaa – Joelin reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan reseptiMasterChef: Kuningasosterivinokasta, Lapin metsäpohjaa ja tummaa sienilientä – Joelin reseptiLihansyöjät: Poropaisti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti