Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef: Kyssäkaalta ja hibiscusta – Joelin resepti

Julkaistu 12.10.2023 21:00

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden kuudennessa jaksossa tuli valmistaa kuvun alta löytyvistä raaka-aineista annos.

Grillattu, hibiscusmarinoitu kyssäkaali

  • 1 kpl kyssäkaali
  • 200 g voita
  • 2 dl kasvislientä
  • 1dl hibiscus 1-2-3 liemi (1 osa etikka, 2 osa sokeri, 3 osa vesi)
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 30 g hunajaa
  • Suolaa

Kyssäkaalipyree

  • 3 kpl kyssäkaalia
  • 2 kpl valkosipulin kynttä
  • 4 dl kermaa
  • 50 g voita
  • Suolaa

Hibiscuspikkelöity kyssäkaali

  • 1 kpl kyssäkaali
  • 30 g etikkaa
  • 60 g sokeria
  •  90 g Vesi
  •  3 g Kuivattu hibiscus
  •  Hibiscus beurreblanc
  •  1kpl Shalottisipuli
  •  3 Rakuunan oksaa
  •  4 g Kuivattu hibiscus
  •  1 dl Valkoviini
  •  0,5 dl Vesi
  •  0,5 dl Kerma
  •  150 g Voi
  •  Rapea sipuli
  •  1kpl Shalotti
  •  30 g Perunajauho
  •  Rypsiöljy
  •  Suola
  •  Rakuunaöljy
  •  1pnt Rakuuna
  •  2dl Öljy

Valmistusohje

Leikkaa kyssäkaali 1 cm kiekoiksi ja stanssaa siitä n. 10 cm halkaisijalta olevia ympyröitä. Tee pannuun voi kasvisliemi seos ja hauduta kyssäkaalta n. 10 minuuttia. Kun kyssäkaali on napakan kypsää ota siihen väri hiiligrillissä. Valmista marinadi sekoittamalla hibiscusliemi, hunaja, öljy ja suola. Poraa sauvasekoittimella. Laita grillattu kyssäkaali marinadiin maustumaan.

Leikkaa kyssäkaalipyreeseen tuleva kyssäkaali sekä valkosipuli ja laita ne kypsymään kattilaan kerman kanssa. Kun ovat kypsiä, siivilöi kerma pois ja aja voin kanssa sileäksi tehosekoittimessa. Mausta.

Keitä 1-2-3 liemi ja lisää joukkoon kuivattu hibiscus. Leikkaa kyssäkaalista palloraudalla palloja ja laita ne liemeen.

Viipaloi hibiscus beurre blanciin tuleva shalotti ja laita ne kattilaan rakuunanoksien ja hibiscucsen kanssa. Kiehauta nopeasti valkoviinillä ja lisää vesi. Redusoi kunnes jäljellä on 3 rkl. Siivilöi ja lisää kerma, kiehauta vielä hetki. Ota pois levyltä ja emulgoi joukkoon kuutiotu voi.

Leikkaa shalotti ohueksi mandoliinilla ja pyöritä perunajauhossa. Friteeraa 170C öljyssä. Mausta suolalla. Laita tehosekoittimeen rakuunapuntti ja öljy. Aja n. 4 min ja siivilöi harson läpi.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Paistettua siikaa, Kurpitsa-katkarapu kvinoaa ja beurre blanc- kastiketta, Kapen reseptiMasterChef: Poroa ja Ragout – Aleksin reseptiMasterChef: Haudutettua kyssäkaalia, perunaa, muikunmätiä, merilevää ja sipuleita – Aleksin reseptiMasterChef: Kerrostettu kuhaceviche – Joelin reseptiMasterChef: Merilevällä maustettua maa-artisokkaa, haudutettua turskaa, lehtikaalia ja kinkkua – Aleksin reseptiMasterChef: Paistettua kuhaa, perunagnoccheja, sieni Beurre Blanc ja paistettuja kantarelleja – Eevan resepti
MasterChefMasterChef-reseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti