MasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin resepti
MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa kokataan paikasta finaalissa.
Ainekset
- 1 kpl kokonainen kuha
- Merisuolaa
- ½ sitruunan mehu
Kastike
- Kuhan ruoto ja pää
- 1 kpl shalottisipuli
- ½ ruukkua tilliä
- 1 ruukku ruohosipulia
- 2 pientä laakerinlehteä
- 1 tl kokonaista fenkolia
- 3 dl kuohukermaa
- 4 dl valmista kalalientä
- Yhden sitruunan mehu
- 10 katkaravun pyrstöä (lisätään kastikkeen päälle)
Tilliöljy
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 ruukku tilliä
- Merisuolaa
Pikkelöidyt kanttarellit
- 6 kpl kokonaista kanttarellia
- 0,5 dl etikkaa
- 1,25 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
Duchesse perunat
- 8 kpl keskikokoista jauhoista perunaa
- 1 kpl kananmunan keltuainen
- 0,5 dl kuohukermaa
- 15-20 g voita
- ½ tl muskottipähkinäjauhetta
- Merisuolaa
Valmistusohje
KALA: Fileoi kala fileiksi, poista fileistä nahka ja kaikki ruodot. Laita fileille suolaa ja sitruunamehua, kierrä rullalle pyrstöstä alkaen. Kierrä filerullat tiukkaan kelmuun ja keitä rullat sirkulaattorissa 50 asteessa.
KASTIKE: Keitä kalan ruoto ja pää valmiissa kalaliemessä, jotta saat liemeen vielä täyteläisemmän kalan maun. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa. Lisää siivilöity kalaliemi ja kerma, mausta laakerinlehdillä ja fenkolin siemenillä. Lisää silputtu ruohosipuli ja tilli. Aja blenderissä tasaiseksi, mausta sitruunamehulla ja suolalla.
TILLIÖLJY: Laita öljy ja tillit blederiin, aja sileäksi ja lisää suolaa.
PIKKELÖIDYT KANTTARELLIT: Keitä pikkeliliemi (etikka, sokeri ja vesi), siisti kokonaiset sienet ja kaada kuuma liemi sienien päälle.
DUCHESSE PERUNAT: Keitä perunat kuorineen suolaisessa vedessä kypsiksi. Survo kypsät perunat perunaprässin läpi perunalumeksi. Lisää perunalumen sekaan kananmunan keltuainen, kerma ja voi, mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Laita pursotinpussiin ja pursota noin neljä senttiä halkaisijaltaan olevia nuppuja leivinpaperille. Paista duchesset uusin keskitasolla, kiertoilmassa 225 asteessa, noin 15 min tai kunnes ovat paistuneet kauniin värisiksi.
ANNOKSEN KOKOAMINEN: Nosta kalarulla lautaselle, pirskota sitruunamehua kalan pälle ja ripaus suolaa. Asettele kaksi dushesseperunaa kalarullan viereen kauniisti. Nosta pikkelöidyt kanttarellit kalan ja perunoiden päälle ja koristele annos kirvelillä. Laita kastike pieneen annoskattilaan, lisää tilliöljy kastikkeen sekaan ja lisää ravunpyrstöt kastikkeen keskelle. Nauti
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti