Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

MasterChef Suomi: Marskin kuharulla, Iinan ja Pilvin resepti

Julkaistu 07.05.2024 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -sarjan 14. jaksossa kokataan paikasta finaalissa.

Ainekset

  • 1 kpl kokonainen kuha
  • Merisuolaa
  • ½ sitruunan mehu

Kastike

  • Kuhan ruoto ja pää
  • 1 kpl shalottisipuli
  • ½ ruukkua tilliä
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 1 tl kokonaista fenkolia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 4 dl valmista kalalientä
  • Yhden sitruunan mehu
  • 10 katkaravun pyrstöä (lisätään kastikkeen päälle)

Tilliöljy

  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1 ruukku tilliä
  • Merisuolaa

Pikkelöidyt kanttarellit

  • 6 kpl kokonaista kanttarellia
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1,25 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä

Duchesse perunat

  • 8 kpl keskikokoista jauhoista perunaa
  • 1 kpl kananmunan keltuainen
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 15-20 g voita
  • ½ tl muskottipähkinäjauhetta
  • Merisuolaa

Valmistusohje

KALA: Fileoi kala fileiksi, poista fileistä nahka ja kaikki ruodot. Laita fileille suolaa ja sitruunamehua, kierrä rullalle pyrstöstä alkaen. Kierrä filerullat tiukkaan kelmuun ja keitä rullat sirkulaattorissa 50 asteessa.

KASTIKE: Keitä kalan ruoto ja pää valmiissa kalaliemessä, jotta saat liemeen vielä täyteläisemmän kalan maun. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota oliiviöljyssä kattilassa. Lisää siivilöity kalaliemi ja kerma, mausta laakerinlehdillä ja fenkolin siemenillä. Lisää silputtu ruohosipuli ja tilli. Aja blenderissä tasaiseksi, mausta sitruunamehulla ja suolalla.

TILLIÖLJY: Laita öljy ja tillit blederiin, aja sileäksi ja lisää suolaa.

PIKKELÖIDYT KANTTARELLIT: Keitä pikkeliliemi (etikka, sokeri ja vesi), siisti kokonaiset sienet ja kaada kuuma liemi sienien päälle.

DUCHESSE PERUNAT: Keitä perunat kuorineen suolaisessa vedessä kypsiksi. Survo kypsät perunat perunaprässin läpi perunalumeksi. Lisää perunalumen sekaan kananmunan keltuainen, kerma ja voi, mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Laita pursotinpussiin ja pursota noin neljä senttiä halkaisijaltaan olevia nuppuja leivinpaperille. Paista duchesset uusin keskitasolla, kiertoilmassa 225 asteessa, noin 15 min tai kunnes ovat paistuneet kauniin värisiksi.

ANNOKSEN KOKOAMINEN: Nosta kalarulla lautaselle, pirskota sitruunamehua kalan pälle ja ripaus suolaa. Asettele kaksi dushesseperunaa kalarullan viereen kauniisti. Nosta pikkelöidyt kanttarellit kalan ja perunoiden päälle ja koristele annos kirvelillä. Laita kastike pieneen annoskattilaan, lisää tilliöljy kastikkeen sekaan ja lisää ravunpyrstöt kastikkeen keskelle. Nauti

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Porsaan sisäfilee käärittynä sieniduxelleen ja savoijinkaaliin, sipulipyree, ruusukaaleja sekä punaviinikastike, Iinan reseptiMasterChef Suomi: Luovasti Japania, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Säyneballotine, pikkelöity kurkku, parsaa, valkoviinikastike, majoneesi ja ruohosipuliöljy, Darinan reseptiMasterChef Suomi: Kukkakaalipihvi, batattipyree, paistetut kanttarellit ja appelsiini-tyrni kastike, Pilvin reseptiMasterChef Suomi: Entrecote, juuriselleripyre, olut-puolukka kastike ja fenkoli crudités, Pilvin reseptiRapea lohi, guacamole ja tortillat
MasterChef-reseptitMasterChefPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef-reseptit
  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Kuhan seläkettä, perunafondant, valkoviinikastike ja vihanneksia, Darinan resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Perunagnocchit, romesco ja rosmariiniöljy, Samulin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Hiramasa sashimi lautanen, Markun resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti