Makea mansikkatorttu
Koko uunipannullinen.
16-20 palaan
- 500 g karkeasti raastettua mantelimassaa
- 250 g pehmeää voita
- 6 kananmunaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 6 dl kuohukermaa
- noin 400 g mansikkahilloa tai sokeroitua mansikkasosetta
- 8 liivatelehteä
- tuoreita marjoja koristeluun
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni uunipannu tarkoin. Kakku leivotaan kahdessa vaiheessa, taikina jaetaan kahteen osaan.
2. Sekoita mantelimassa ja voi hyvin sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai monitoimikoneessa. Lisää munat yksi kerrallaan ja lopuksi yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe.
3. Levitä puolet taikinasta pannuun. Kypsennä uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Kumoa kakku sen jäähdyttyä ja paista seuraava pohja. Anna molempien jäähtyä.
4. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi. Nosta ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä kattilassa.
5. Vatkaa kerma paksuksi. Kääntele mukaan hillo sekä liivate.
6. Levitä puolet kermasta pohjien väliin, loput tortun päälle. Koristele marjoilla, laita kylmään tarjoiluun asti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan