Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makea mansikkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Koko uunipannullinen.

16-20 palaan

  • 500 g karkeasti raastettua mantelimassaa
  • 250 g pehmeää voita
  • 6 kananmunaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 6 dl kuohukermaa
  • noin 400 g mansikkahilloa tai sokeroitua mansikkasosetta
  • 8 liivatelehteä
  • tuoreita marjoja koristeluun

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni uunipannu tarkoin. Kakku leivotaan kahdessa vaiheessa, taikina jaetaan kahteen osaan.

2. Sekoita mantelimassa ja voi hyvin sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai monitoimikoneessa. Lisää munat yksi kerrallaan ja lopuksi yhdistetyt jauhot ja leivinjauhe.

3. Levitä puolet taikinasta pannuun. Kypsennä uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. Kumoa kakku sen jäähdyttyä ja paista seuraava pohja. Anna molempien jäähtyä.

4. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi. Nosta ne vedestä ja sulata miedoimmalla lämmöllä kattilassa.

5. Vatkaa kerma paksuksi. Kääntele mukaan hillo sekä liivate.

6. Levitä puolet kermasta pohjien väliin, loput tortun päälle. Koristele marjoilla, laita kylmään tarjoiluun asti.

Lisää aiheesta:

Mustikkapullat kuorrutteellaKlassinen suklaatorttuMansikkakiusausSuklaaleivonnaiset tuoreen mangon ja jäätelön keraTalon suklaatorttuSitruunakakku
TorttuMakeat leivonnaisetLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Torttu
  • 03.08.202407:30
    Marjat

    Mascarpone-marjatorttu ilman uunia

  • 06.12.201816:45
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut

  • 02.12.201511:40
    kaupalliset

    Gluteenittomat joulutortut

  • 18.02.201300:00
    Runebergintortut

    Runebergin tortut kevyemmin

  • 18.02.201300:00
    Vadelmapiirakka

    Ylellinen vadelmavaahtotorttu