Hellapoliisin Nutella-vaahtokarkkitortut
Nutella-vaahtokarkkitortut vievät taatusti kielen mennessään! Tortut voit muotoilla oman mallin mukaan tai kääntää ne hauskoiksi kääröiksi, kuten tässä reseptissä on tehty.
Nutella-vaahtokarkkitortut (10 kpl)
- 500 g lehtitaikinalevyjä
- 150–200 g Nutella -pähkinäsuklaalevitettä
- 10 vaahtokarkkia
Voiteluun
- 1 muna
Valmistusohje
Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista. Leikkaa jokainen levy kahteen osaan.
Laita keskelle nokare Nutellaa ja asettele päälle yksi vaahtokarkki. Käännä levyä terävästä reunasta keskelle täytteiden yli. Käännä vastakkainen reuna toiseen suuntaan siten, että saat taikinareunan käärön alle. Näin kääröt pysyvät paistovaiheessa paremmin muodossaan.
Voitele munalla ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja rapea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti