Sitruunakakku
Raikkaan makuinen sitruunakakku maistuu kahvin kanssa.
1 kakkuun
- 250 g pehmeää voita
- 2 ¾ dl kidesokeria
- 4 kananmunaa
- 1 maustemitta suolaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Kuorrutus
- 1 sitruunan mehu
- ½ dl vettä
- 2 dl tomusokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
2. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, lisää sitten keltuaiset yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää suola ja sitruunankuori. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan. Vatkaa viimeiseksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan taikinaan.
3. Kaada taikina vuokaan. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 50-60 minuuttia.
4. Kuumenna kuorrutus, kaada se kakun päälle kun olet ottanut sen uunista. Anna jäähtyä vuoassa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan