Sitruunakakku

Raikkaan makuinen sitruunakakku maistuu kahvin kanssa.

1 kakkuun

  • 250 g pehmeää voita
  • 2 ¾ dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl vettä
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, lisää sitten keltuaiset yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää suola ja sitruunankuori. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan. Vatkaa viimeiseksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 50-60 minuuttia.

4. Kuumenna kuorrutus, kaada se kakun päälle kun olet ottanut sen uunista. Anna jäähtyä vuoassa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!