Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raikkaan makuinen sitruunakakku maistuu kahvin kanssa.

1 kakkuun

  • 250 g pehmeää voita
  • 2 ¾ dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus

  • 1 sitruunan mehu
  • ½ dl vettä
  • 2 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kakkuvuoka.

2. Sekoita voi ja sokeri pehmeäksi, lisää sitten keltuaiset yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Lisää suola ja sitruunankuori. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää taikinaan. Vatkaa viimeiseksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele mukaan taikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan. Paista juuri uunin keskitason alapuolella 50-60 minuuttia.

4. Kuumenna kuorrutus, kaada se kakun päälle kun olet ottanut sen uunista. Anna jäähtyä vuoassa.

Lisää aiheesta:

PersikkakakkuAnanaskahvikakkuKuorrutettu suklaakakkuKermaviilipohjainen maustekakkuPekaanikakku omenallaOmenainen kardemummakakku
KuivakakkuLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Kuivakakku
  • 05.09.202412:58
    Maustekakku

    Kesäkurpitsa-sitruunakakku

  • 03.02.202412:03
    Runebergintortut

    Runebergin mehevä kuivakakku

  • 22.10.202111:31
    Suklaakakku

    Tiikerikakku Daim-raidoilla – Arjan herkumpi versio klassikkokakusta

  • 20.12.201909:45
    Maustekakku

    Täydellinen taatelikakku – Pirjo Nuotion helppo resepti

  • 14.12.201707:25
    Jouluruoka

    Mummin taatelikakku