Mansikkakiusaus
Tätä on vaikea vastustaa.
Ainekset
- 1 kakku
Taikina
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- ½ vatkattu kananmuna
- 1 maustemitta leivinjauhetta
- 1-2 rkl vettä
Kreemi
- 2 kananmunaa
- 2 rkl kidesokeria
- 2 dl kahvikermaa
- 1 rkl maizenaa
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuohukermaa
Täyte
- ½-1 l mansikoita, puolikkaina
- kidesokeria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi, jauhot ja leivinjauhe murutaikinaksi. Työstä mukaan kananmuna ja lopuksi niin paljon vettä että taikinasta tulee notkea. Laita se muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kreemi: Sekoita munat, sokeri, kahvikerma ja maizena kattilassa. Kuumenna hiljalleen samalla vatkaten paksuksi kreemiksi. Ota kattila liedeltä, lisää vanilja ja sitruuna. Anna jäähtyä.
3. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja ja kääri ohut foliosuikale reunalle. Paista kuorta uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, poista folio 5 minuutin paistamisen jälkeen. Anna pohjan jäähtyä.
4. Täytä pohja kreemillä ja peitä se mansikanpuolikkailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa